Grillowane roladki z kiełbaskami

Grillowane roladki z kiełbaskami

W sezonie letnim takie dania najlepiej smakują mojej rodzinie, są smaczne i szybkie do przyrządzenia. Przy upalnych dniach nie zawsze mamy ochotę rozgrzewać piekarnik więc możemy je przygotować na grillu.

Składniki: – 4 plastry schabu – 4 kiełbaski piekło w gębie (Hańderek) – przyprawa do grilla – sól, pieprz – wykałaczki – odrobina oleju. Sposób przygotowania: Plastry schabu rozbijamy dość cienko na duży płat mięsa, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Na każdy plaster schabu układamy po kiełbasce i zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami,

Czas przygotowania 3 minut
Czas gotowania 10:00 minut
Gotowe w 13:00 minut
Danie dla osób 3
Poziom trudności Średnie

Składniki

4 plastry schabu
4 kiełbaski grillowe Hańderek
przyprawa do grilla
sól, pieprz
wykałaczki
odrobina oleju

Sposób przygotowania

  1. Plastry schabu rozbijamy dość cienko na duży płat mięsa, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
  2. Na każdy plaster schabu układamy po kiełbasce i zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami, oprószamy przyprawą do grilla i nacieramy olejem.
  3. Przygotowane roladki wstawiamy na godzinę do lodówki żeby mięso naszło przyprawami.
  4. Smażymy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej do uzyskania rumianego koloru.