Nasza oferta
Indyk gotowany VAC
Produkt blokowy z peklowanego fileta indyczego, z dodatkiem białka wieprzowego, gotowany, w osłonce niejadalnej. Filet indyczy 60%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik grochowy, stabilizatory: tri- I polifosforany, kolagenowe białko wieprzowe, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty (zawiera soję), ekstrakty przypraw (zawiera seler), ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać gorczycę.
Mięso z indyka wyróżnia się swoją niską zawartością tłuszczu i delikatnym smakiem, który uzyskiwany jest w procesie wolnego gotowania. Dobór subtelnych przypraw sprawia, że jego aromat pasuje do bardzo wielu dań i przystawek.
Duże plastry fileta z indyka świetnie uzupełnią półmisek mięs i skomponują się ze smakiem pieczywa. To także dobry wybór na lekki obiad – mięso podawane na ciepło często polewa się różnymi sosami, na przykład na bazie gęstej śmietany, i uzupełnia delikatną sałatką ze świeżych warzyw.
Gotowane mięso z indyka to jedno z najdelikatniejszych, jakie można znaleźć w ofercie. Peklowany filet indyczy poddaje się procesowi wolnego gotowania, aby stał się idealnie miękki i aromatyczny. Mięso nacierane jest skomponowaną mieszanką delikatnych przypraw, dzięki którym zyskuje lekko słony smak i bogaty zapach.
Gotowany filet z indyka to jedna z najchudszych szynek, jakie można podać do pieczywa – jest to więc świetna propozycja dla osób na diecie niskotłuszczowej. Indyk dobrze smakuje także podawany na ciepło, do obiadu, sałatki ze świeżych warzyw, a nawet zupy.