Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Wszyscy kochamy długie weekendy. Za wolny czas, za możliwość beztroski, za spotkania ze znajomymi. Majówka to ulubiony długi weekend Polaków. Jest wiosna i wszystko budzi się do życia. W ten majowy klimat idealnie komponuje się obchodzony 2 maja – Międzynarodowy Dzień Grilla. Sprawdźcie więc naszą propozycję jak spędzić go smacznie i udanie.
Kochamy produkty z grilla i samo grillowanie za wiele rzeczy. To możliwość spędzenia czasu na świeżym powietrzu z rodziną i przyjaciółmi. A wiadomo, iż wszystko w takiej atmosferze smakuje nam bardziej. Wspólne przygotowywanie posiłku, a potem jego jedzenie wprawia nas w dobry nastrój. A piękny i wszechobecny zapach grillowanych produktów dopełnia atmosfery szczęścia i beztroski. Grillować można wiele rzeczy: warzywa, sery, ryby czy mięso.
Ale zestaw obowiązkowy na każdym grillu to kiełbaski. Ich nie może zabraknąć nigdy.
W ofercie marki Hańderek znajdziecie najlepszej jakości kiełbaski na grilla. Są to trzy zestawy obowiązkowe dla każdego smakosza:
Każde opakowanie ma wagę ok 350 g. i zawiera kilak sztuk wyśmienitych kiełbasek idealnych na grilla.
A jeśli lubimy różne smaki i chcemy spróbować wszystkich naraz wtedy warto pomyśleć o zestawie: Kiełbaski grillowe mix. W tym opakowaniu znajdziecie 2 sztuki kiełbasek białych, 2 sztuki kiełbasek z papryką i 2 sztuki kiełbasek z curry.
Ponadto idealnym uzupełnieniem takiego grillowego zestawy mogą być dwa inne produkty marki Hańderek: paluchy grillowe i kiełbasa serowa gouda. Idealnym uzupełnieniem takich pyszności będą grillowane warzywa. Warto więc znaleźć miejsce na naszym grillu dla kilku plastrów papryki, bakłażana, cukinii czy nawet pieczarek. A do smaku już względem własnych upodobań: musztardy o różnych smakach lub ketchup w wydaniu pikantnym, lub łagodnym. Wtedy osiągniemy grillowy zestaw idealny.
Odpowiedź na to pytanie jest prosta. Zrób tak jak lubisz. Kiełbasa nacięta będzie odrobinę bardziej sucha, bo w trakcie grillowania wyparuje z niej więcej tłuszczu i soków. Za to w powstałe nacięcia można powkładać drobne kawałki czosnku, piórka cebuli lub tarty sera żółty. Dzięki temu grillowana kiełbaska zyska wyjątkowy aromat. Z kolei nienacięta kiełbasa będzie odrobinę bardziej tłusta i warto grillować ją kilka minut dłużej. Zawinięta np. w plasterki boczku lub cukinii będzie pięknie komponować się na talerzu.
Alternatywa do takiej formy to szaszłyki. Wtedy pokrój kiełbaski w plasterki i nadziej na drewniany patyczek przekładając ulubionymi warzywami lub innymi kawałkami mięsa (np. kurczaka).
Ile grillować ? Według upodobania. Ale kiełbaskom w zestawach marki Hańderek wystarczy ok. 15 minut. Pamiętaj o dwóch bardzo ważnych zasadach. Nasze kiełbaski podobnie jak i inne produkty grilluj zawsze na aluminiowej tacce, a nie bezpośrednio na ruszcie i często obracaj w trakcie grillowania. Wtedy smak i aromat będą idealne !