Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 43. Podczas audytu, który odbył się w dniu 11 maja br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili 113 produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 43 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. j. ma powody do zadowolenia!
Producenci żywności i tym razem nie zawiedli. Do 43. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” atestacji zgłoszono bogatą i zróżnicowaną asortymentowo grupę produktów. Wśród artykułów spożywczych, ubiegających się o oznaczenie godłem „Doceń polskie” znalazły się między innymi wędliny, sery, przetwory warzywne, dżemy, pieczywo, makarony, słodycze, alkohole, oleje. Każdy z nich został oceniony przez członków Loży Ekspertów mających do dyspozycji dziesięciostopniową skalę ocen. Specjaliści przyznawali noty indywidualnie.
Wyróżnienie – godło „Doceń polskie” zdobyły specjały odznaczające się wysoką jakością, doskonałym smakiem, świetnym wyglądem i idealnym stosunkiem jakości produktu do jego ceny. Produkty, które zdobyły maksymalne noty we wszystkich ocenianych kategoriach zostały nagrodzone dodatkowo godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. W tym prestiżowym gronie znalazł się produkt Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. j. Przyznanie godła „Doceń polskie TOP PRODUKT” po raz kolejny potwierdziło najwyższą jakość i wyjątkowe walory Szynki polskiej tego producenta.
Ten cenny znak promocyjny jest potwierdzeniem, że posiadający go produkt został pozytywnie zweryfikowany przez grono doświadczonych specjalistów i jest przez nich polecany. Co istotne, podkreśla on nie tylko wysoką jakość, ale również jego pochodzenie. Certyfikaty przyznawane są na okres dwudziestu czterech miesięcy i przez ten czas wytwórca nagrodzonej żywności będzie mógł promować ją znakiem ”Doceń polskie” i w pełni korzystać z potencjału, jakie daje jego posiadanie.
Kolejna ocena żywności w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w pierwszym kwartale 2023 roku.
Podczas 45. certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów ocenią jedną z propozycji zakładu – Szynkę spod powału. Produkt ten należy do inspirowanej ludową tradycją linii wędlin z Dymnej Chaty. Powstaje na podstawie tradycyjnych, regionalnych receptur, wykorzystywanych przed laty do produkcji małych ilości najwyższej klasy wędlin. Jest wędzony w naturalnym dymie olchowo-bukowym i doprawiany zgodnie z regionalnymi sposobami doprawiania. Wszystko to sprawia, że Szynka spod powału wyróżnia się niepowtarzalnymi walorami smakowymi i wyjątkowym aromatem. Warto przypomnieć, że Szynka spod powału sięgnęła po godło „Doceń polskie TOP PRODUKT” podczas jednej z poprzednich atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” i ubiega się o przedłużenie licencji o kolejne dwadzieścia cztery miesiące.
W asortymencie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek znajdują się wędliny, kiełbaski, rolady, boczki, karczki, polędwice i pasztety. Propozycję wzbogaca nowość w ofercie – pasty kanapkowe vege w czterech smakach. Wszystkie produkty powstają z najlepszych składników i według sprawdzonych receptur, a ich doskonały smak i aromat sprawiają, że konsumenci oceniają je bardzo wysoko. Specjały Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek dostępne są w hurtowniach i sklepach detalicznych oraz kilkunastu sklepach firmowych, zlokalizowanych przede wszystkim w Podbeskidziu i na Śląsku.
***
Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, tworzący Lożę Ekspertów. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres.
***
Więcej informacji o programie i jego laureatach można uzyskać na stronie internetowej www.docenpolskie.pl i blogu: blog.docenpolskie.pl