X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
  • 15 lipca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Placki ziemniaczane z mięsem – przysmak z kresów wschodnich, który podbija polskie stoły

Placki ziemniaczane z mięsem pojawiają się wśród przepisów kuchni kresowej w różnych formach i z różnymi dodatkami. Nic dziwnego – na rozwój tej tradycji wpłynęły między innymi kuchnie białoruska czy litewska, w której ziemniaki i mięso to jedne z podstawowych składników wielu dań. Placki ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne, treściwe i proste w przygotowaniu …

Czytaj
  • 15 lipca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Najlepsza galaretka mięsna: garmażerka domowa z przepisu babci

Galaretka mięsna to tradycyjny polski przysmak podawany tak w domach, jak i lokalach. Często jest to potrawa serwowana nawet na tak ważne okazje jak przyjęcia weselne. Ponieważ galareta wieprzowo-drobiowa wpisuje się w kuchnię staropolską, jest tam jak najbardziej mile widziana. Występuje pod różnymi nazwami i choć jej przygotowanie zajmuje nieco czasu, wcale nie jest trudne. …

Czytaj
  • 15 lipca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Zapomniane polskie specjały – kilkanaście potraw regionalnych. Przepisy dań z czasów PRL

W czasach PRL popularne dania były proste i składały się z niewielkiej ilości składników. Dostępność różnych produktów była niewielka, dlatego w polskich kuchniach tworzono prawdziwe dzieła kulinarne z tak prostych warzyw jak na przykład ziemniaki. Wszystko to nie zmienia faktu, że każdy region kraju od lat posiada własne potrawy regionalne, które wśród tradycyjnych receptur przetrwały …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Farsz do gołąbków z mięsem mielonym. Domowy przepis na gołąbki jak u babci

Gołąbki to jedna z tradycyjnych polskich potraw, która, choć czasochłonna, jest ulubionym daniem bardzo wielu Polaków. To głównie babcie specjalizują się w przygotowaniu gołąbków. Jak one to robią, że mięsny farsz zawinięty w liść kapusty tak dobrze smakuje i na tak długo pozostaje w pamięci? Przepis nie jest trudny, choć wymaga cierpliwości. Najpierw trzeba przygotować …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Krokiety z mięsem. Jak zrobić najlepszy farsz do krokietów i z czym je podawać?

Krokiety to świetny dodatek na świąteczny stół czy rodzinne spotkanie. Domowe wyroby z bogatym farszem często nie potrzebują uzupełnienia – świetnie smakują podawane samodzielnie, jak i z sosami, surówkami, serem, czy warzywnymi sałatkami. Przygotowanie krokietów jest czasochłonne, jednak efekt wynagradza wszelki włożony w to wysiłek. Jak przygotować domowe krokiety z mięsem? Składają się na to …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Chrupiące roladki schabowe: z szynką, pieczarkami lub serem

Roladki schabowe to świetny pomysł na obiad i to zarówno codzienny, jak i niedzielny, czy nawet świąteczny. Chociaż mogłoby się wydawać, że przygotowanie roladek jest czasochłonne i trudne, w rzeczywistości jest to zadanie, z którym poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Jednocześnie efekt jest nie tylko smaczny – pięknie podane roladki zachęcają swoim wyglądem i będą …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Przekąski na piknik dla dzieci: pysznie, zdrowo i kolorowo! Najsmaczniejsze przekąski uwielbiane przez dzieci

Lato to czas, w którym rodzice zaczynają myśleć o bardziej zaawansowanych rozrywkach dla swoich pociech na świeżym powietrzu. Z pewnością jednym z pierwszych w takim momencie pomysłów jest piknik. A jeśli piknik, to także przekąski na piknik dla dzieci! Pogłębiamy więzy rodzinne, a przy okazji relaksujemy się na łonie natury i sycimy zdrowym jedzeniem. Proste, …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Dania na piknik rodzinny: pomysły na pyszne dania piknikowe, które zaskoczą gości!

Jakie dania na piknik sprawdzą się najlepiej? Mamy na myśli pomysły na przekąski na piknik, przepisy i potrawy, swego rodzaju “piknik menu”, które będzie łatwe w przygotowaniu, smaczne i zadowalające najbardziej wymagające gusta. Zatem co wziąć na piknik, aby bawić się dobrze, odpocząć i spędzić udany czas? Pomysły na piknik – od czego zacząć planowanie …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Naleśniki na słono: przepis na naleśniki z farszem mięsnym i sosami

Przygotowanie naleśników nie zajmuje dużo czasu ani nie wymaga użycia wielu składników. To proste danie to nie tylko pomysł na obiad dla dorosłych członków rodziny, ale także i dzieci, które często wprost przepadają za naleśnikami. Przepis na naleśniki na słono z mięsnym farszem to propozycja podania znanej wszystkim przekąski w zupełnie nowy sposób. Przygotowując dodatkowe …

Czytaj
  • 8 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Najlepszy farsz na chrupiące zapiekanki z piekarnika. To jest pyszne

Uwielbiamy przepyszne i chrupiące zapiekanki prosto z piekarnika. Możliwości kompozycji smakowych w tym zakresie jest więcej niż myślisz. A sekretem jest farsz. Farsz do zapiekanek Nadawanie wybornego i niepowtarzalnego smaku zapiekankom – tu zasadą numer jeden jest przygotowanie farszu. Rozwińmy kilka zagadnień związanych z farszem do zapiekanek z piekarnika, zanim podamy konkretne rozwiązania. Przede wszystkim …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • …
  • 16

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024
Nowe smarowisła mięsne od Hańderka
24 kwietnia, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!