X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Domowe uszka z grzybami do czerwonego barszczu na wigilię. Jak zrobić najlepsze uszka wigilijne?

Święta to wyjątkowy czas, w którym cała rodzina może wspólnie usiąść przy stole i odpocząć w swoim towarzystwie. Barszcz czerwony, w którym pływają uszka z grzybami suszonymi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych polskich dań wigilijnych. W wielu domach to właśnie ono jest stawiane jako pierwsze na wigilijnym stole, zgodnie z tradycją tuż po zauważeniu pierwszej …

Czytaj
  • 15 lipca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Placki ziemniaczane z mięsem – przysmak z kresów wschodnich, który podbija polskie stoły

Placki ziemniaczane z mięsem pojawiają się wśród przepisów kuchni kresowej w różnych formach i z różnymi dodatkami. Nic dziwnego – na rozwój tej tradycji wpłynęły między innymi kuchnie białoruska czy litewska, w której ziemniaki i mięso to jedne z podstawowych składników wielu dań. Placki ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne, treściwe i proste w przygotowaniu …

Czytaj
  • 15 lipca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Najlepsza galaretka mięsna: garmażerka domowa z przepisu babci

Galaretka mięsna to tradycyjny polski przysmak podawany tak w domach, jak i lokalach. Często jest to potrawa serwowana nawet na tak ważne okazje jak przyjęcia weselne. Ponieważ galareta wieprzowo-drobiowa wpisuje się w kuchnię staropolską, jest tam jak najbardziej mile widziana. Występuje pod różnymi nazwami i choć jej przygotowanie zajmuje nieco czasu, wcale nie jest trudne. …

Czytaj
  • 15 lipca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Zapomniane polskie specjały – kilkanaście potraw regionalnych. Przepisy dań z czasów PRL

W czasach PRL popularne dania były proste i składały się z niewielkiej ilości składników. Dostępność różnych produktów była niewielka, dlatego w polskich kuchniach tworzono prawdziwe dzieła kulinarne z tak prostych warzyw jak na przykład ziemniaki. Wszystko to nie zmienia faktu, że każdy region kraju od lat posiada własne potrawy regionalne, które wśród tradycyjnych receptur przetrwały …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Farsz do gołąbków z mięsem mielonym. Domowy przepis na gołąbki jak u babci

Gołąbki to jedna z tradycyjnych polskich potraw, która, choć czasochłonna, jest ulubionym daniem bardzo wielu Polaków. To głównie babcie specjalizują się w przygotowaniu gołąbków. Jak one to robią, że mięsny farsz zawinięty w liść kapusty tak dobrze smakuje i na tak długo pozostaje w pamięci? Przepis nie jest trudny, choć wymaga cierpliwości. Najpierw trzeba przygotować …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Krokiety z mięsem. Jak zrobić najlepszy farsz do krokietów i z czym je podawać?

Krokiety to świetny dodatek na świąteczny stół czy rodzinne spotkanie. Domowe wyroby z bogatym farszem często nie potrzebują uzupełnienia – świetnie smakują podawane samodzielnie, jak i z sosami, surówkami, serem, czy warzywnymi sałatkami. Przygotowanie krokietów jest czasochłonne, jednak efekt wynagradza wszelki włożony w to wysiłek. Jak przygotować domowe krokiety z mięsem? Składają się na to …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Chrupiące roladki schabowe: z szynką, pieczarkami lub serem

Roladki schabowe to świetny pomysł na obiad i to zarówno codzienny, jak i niedzielny, czy nawet świąteczny. Chociaż mogłoby się wydawać, że przygotowanie roladek jest czasochłonne i trudne, w rzeczywistości jest to zadanie, z którym poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Jednocześnie efekt jest nie tylko smaczny – pięknie podane roladki zachęcają swoim wyglądem i będą …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Przekąski na piknik dla dzieci: pysznie, zdrowo i kolorowo! Najsmaczniejsze przekąski uwielbiane przez dzieci

Lato to czas, w którym rodzice zaczynają myśleć o bardziej zaawansowanych rozrywkach dla swoich pociech na świeżym powietrzu. Z pewnością jednym z pierwszych w takim momencie pomysłów jest piknik. A jeśli piknik, to także przekąski na piknik dla dzieci! Pogłębiamy więzy rodzinne, a przy okazji relaksujemy się na łonie natury i sycimy zdrowym jedzeniem. Proste, …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Dania na piknik rodzinny: pomysły na pyszne dania piknikowe, które zaskoczą gości!

Jakie dania na piknik sprawdzą się najlepiej? Mamy na myśli pomysły na przekąski na piknik, przepisy i potrawy, swego rodzaju “piknik menu”, które będzie łatwe w przygotowaniu, smaczne i zadowalające najbardziej wymagające gusta. Zatem co wziąć na piknik, aby bawić się dobrze, odpocząć i spędzić udany czas? Pomysły na piknik – od czego zacząć planowanie …

Czytaj
  • 17 czerwca, 2022
  • Kucharz Hańderek

Naleśniki na słono: przepis na naleśniki z farszem mięsnym i sosami

Przygotowanie naleśników nie zajmuje dużo czasu ani nie wymaga użycia wielu składników. To proste danie to nie tylko pomysł na obiad dla dorosłych członków rodziny, ale także i dzieci, które często wprost przepadają za naleśnikami. Przepis na naleśniki na słono z mięsnym farszem to propozycja podania znanej wszystkim przekąski w zupełnie nowy sposób. Przygotowując dodatkowe …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • …
  • 17

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Nasze produkty z godłem “Doceń Polskie”
4 sierpnia, 2025
Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!