X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
kuchnia włoska - najlepsze dania, które musisz poznać
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Kuchnia włoska – 6 potraw kuchni włoskiej, których musisz spróbować

Włoska kuchnia potwierdza tezę, że siła tkwi w prostocie. Dojrzałe pomidory, tradycyjne sery, oliwa, doskonałe makarony o fantazyjnych kształtach i świeże zioła dodające aromatu – kilka łatwo dostępnych składników łączy się w kompozycjach, którym nie da się oprzeć. Nic więc dziwnego, że włoskie jedzenie ma swoich miłośników na całym świecie. Na czym polega jego sekret? …

Czytaj
Najciekawsze dania mięsne kuchni mazowieckiej
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Kuchnia mazowiecka najciekawsze potrawy regionalne z Mazowsza uwielbiane przez smakoszy

Kuchnia Mazowsza jest ogromnie zróżnicowana. Z jednej strony na stałe wpisały się w nią tradycyjne polskie dania regionalne pełne aromatycznych mięs czy gęstych i sycących zup. Z drugiej natomiast mazowieckie przysmaki zostały ukształtowane także przez wpływy z zewnątrz. Nie sposób się przed nimi uchronić w miastach takich jak Warszawa, gdzie ludzie zainteresowani są nie tylko …

Czytaj
śniadanie do szkoły dla dziecka
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Back to school – sprytne, szybkie i zdrowe pomysły na śniadanie dla ucznia

Każdemu rodzicowi zależy, by jego dziecko prawidłowo się rozwijało i miało sprzyjające warunki do nauki. Do tego jest niezbędna odpowiednia dieta bogata w składniki odżywcze. Jak możemy zapewnić dzieciom taką dietę? Między innymi przygotowując zdrowe i pożywne lunchboxy. Zobacz nasze pomysły na pyszne i szybkie śniadania dla ucznia, które twoje dziecko z chęcią zabierze do …

Czytaj
  • 14 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Dania kuchni greckiej: 10 dań, przekąsek i deserów wartych grzechu

Nie bez powodu za jedną z najsmaczniejszych kuchni świata uznawana jest właśnie kuchnia grecka. Najpopularniejsze potrawy kojarzone są z szerokim wyborem warzyw czy owoców morza, co ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Dania kuchni greckiej to w dużej mierze także przepisy mięsne, w tym na przykład gęste gulasze, mięso grilowane, smażone, lub zapiekane z makaronem albo …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Nowości w ofercie Hańderka – szynka z piekarnika i szynka zrazowa

Mięsa od Hańderka wyróżniają się smakiem, który wiernie odwzorowuje tradycję polskiej kuchni. Wielu przywodzi on na myśl tradycyjne wyroby mięsne przygotowywane przez babcie i dziadków. Nowości w ofercie Hańderka to dwie propozycje – szynka zrazowa i szynka z piekarnika. Świetnie wpisują się one w charakter innych dostępnych produktów, zachęcając najwyższą jakością mięsa i tradycyjnym sposobem …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Europejska mapa kuchni: charakterystyczne dania mięsne z Włoch, Francji, Hiszpanii i Szwecji

Różnorodność kuchni europejskiej jest naprawdę ogromna – od sytych i tłustych dań mięsnych, tłuczonych ziemniaków z warzywami i serowych zapiekanek, aż do lekkiej diety śródziemnomorskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie. Jakie potrawy z naszego kontynentu uznawane są za najsmaczniejsze dania mięsne? Choć to mocno subiektywna kwestia, z Włoch, Francji, Hiszpanii i Szwecji łatwo …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

10 najlepszych przepisów na domowe zupy mięsne z warzywami

Zupy to klasyka polskiej kuchni, która według tradycji pojawia się przed daniem głównym. Ci, którzy za zupami nie przepadają, zarzucają im jedno – jako poprzedzenie mięsnego dania, same bywają niesycące. Domowe zupy mięsne zagęszczone kawałkami warzyw i przypraw potrafią być jednak nie tylko sycące, ale i proste w przygotowaniu. W ten sposób stają się one …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Ciekawe przepisy na gulasz z szynki wieprzowej. Sycący, ale prosty w przygotowaniu obiad

Gulasz z szynki wieprzowej z pewnością przez wielu mógłby zostać zaliczony do jednych z najsmaczniejszych domowych dań obiadowych. Z drugiej strony z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy niezależnie od kulinarnego doświadczenia. Potrzebne są tylko podstawowe składniki jak dobrej jakości mięso i przyprawy. Oto przepis na gulasz wieprzowy w kilku wersjach, który można modyfikować wedle własnych …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Przepis na gołąbki bez zawijania z kapustą – jak zrobić gołąbki inaczej?

Gołąbki bez zawijania to klasyczna, znana i lubiana przez zdecydowaną większość Polaków potrawa w nietypowym wydaniu. Ta alternatywa forma ich przygotowania smakiem przypomina dania przyrządzane przez nasze babcie, a jednocześnie jest znacznie szybsza w przygotowaniu. Oto przepis na gołąbki bez zawijania zapiekane lub duszone w aromatycznym pomidorowym sosie na bazie bulionu. Gołąbki bez zawijania – …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Jak zrobić najlepsze klopsy mięsne w sosie własnym?

Klopsy w sosie własnym to danie, które można by wymienić wśród propozycji na szybki obiad z prostych składników. Z drugiej strony jest to tradycyjna propozycja obiadowa, którą od lat w polskich domach przygotowuje się nie tylko dla dorosłych członków rodziny, ale i dzieci. Jak to często bywa, w tym przypadku prostota okazuje się najlepszym rozwiązaniem. …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 17

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Nasze produkty z godłem “Doceń Polskie”
4 sierpnia, 2025
Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!