X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
Najciekawsze dania mięsne kuchni mazowieckiej
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Kuchnia mazowiecka najciekawsze potrawy regionalne z Mazowsza uwielbiane przez smakoszy

Kuchnia Mazowsza jest ogromnie zróżnicowana. Z jednej strony na stałe wpisały się w nią tradycyjne polskie dania regionalne pełne aromatycznych mięs czy gęstych i sycących zup. Z drugiej natomiast mazowieckie przysmaki zostały ukształtowane także przez wpływy z zewnątrz. Nie sposób się przed nimi uchronić w miastach takich jak Warszawa, gdzie ludzie zainteresowani są nie tylko …

Czytaj
śniadanie do szkoły dla dziecka
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Back to school – sprytne, szybkie i zdrowe pomysły na śniadanie dla ucznia

Każdemu rodzicowi zależy, by jego dziecko prawidłowo się rozwijało i miało sprzyjające warunki do nauki. Do tego jest niezbędna odpowiednia dieta bogata w składniki odżywcze. Jak możemy zapewnić dzieciom taką dietę? Między innymi przygotowując zdrowe i pożywne lunchboxy. Zobacz nasze pomysły na pyszne i szybkie śniadania dla ucznia, które twoje dziecko z chęcią zabierze do …

Czytaj
  • 14 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Dania kuchni greckiej: 10 dań, przekąsek i deserów wartych grzechu

Nie bez powodu za jedną z najsmaczniejszych kuchni świata uznawana jest właśnie kuchnia grecka. Najpopularniejsze potrawy kojarzone są z szerokim wyborem warzyw czy owoców morza, co ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Dania kuchni greckiej to w dużej mierze także przepisy mięsne, w tym na przykład gęste gulasze, mięso grilowane, smażone, lub zapiekane z makaronem albo …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Nowości w ofercie Hańderka – szynka z piekarnika i szynka zrazowa

Mięsa od Hańderka wyróżniają się smakiem, który wiernie odwzorowuje tradycję polskiej kuchni. Wielu przywodzi on na myśl tradycyjne wyroby mięsne przygotowywane przez babcie i dziadków. Nowości w ofercie Hańderka to dwie propozycje – szynka zrazowa i szynka z piekarnika. Świetnie wpisują się one w charakter innych dostępnych produktów, zachęcając najwyższą jakością mięsa i tradycyjnym sposobem …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Europejska mapa kuchni: charakterystyczne dania mięsne z Włoch, Francji, Hiszpanii i Szwecji

Różnorodność kuchni europejskiej jest naprawdę ogromna – od sytych i tłustych dań mięsnych, tłuczonych ziemniaków z warzywami i serowych zapiekanek, aż do lekkiej diety śródziemnomorskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie. Jakie potrawy z naszego kontynentu uznawane są za najsmaczniejsze dania mięsne? Choć to mocno subiektywna kwestia, z Włoch, Francji, Hiszpanii i Szwecji łatwo …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

10 najlepszych przepisów na domowe zupy mięsne z warzywami

Zupy to klasyka polskiej kuchni, która według tradycji pojawia się przed daniem głównym. Ci, którzy za zupami nie przepadają, zarzucają im jedno – jako poprzedzenie mięsnego dania, same bywają niesycące. Domowe zupy mięsne zagęszczone kawałkami warzyw i przypraw potrafią być jednak nie tylko sycące, ale i proste w przygotowaniu. W ten sposób stają się one …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Ciekawe przepisy na gulasz z szynki wieprzowej. Sycący, ale prosty w przygotowaniu obiad

Gulasz z szynki wieprzowej z pewnością przez wielu mógłby zostać zaliczony do jednych z najsmaczniejszych domowych dań obiadowych. Z drugiej strony z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy niezależnie od kulinarnego doświadczenia. Potrzebne są tylko podstawowe składniki jak dobrej jakości mięso i przyprawy. Oto przepis na gulasz wieprzowy w kilku wersjach, który można modyfikować wedle własnych …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Przepis na gołąbki bez zawijania z kapustą – jak zrobić gołąbki inaczej?

Gołąbki bez zawijania to klasyczna, znana i lubiana przez zdecydowaną większość Polaków potrawa w nietypowym wydaniu. Ta alternatywa forma ich przygotowania smakiem przypomina dania przyrządzane przez nasze babcie, a jednocześnie jest znacznie szybsza w przygotowaniu. Oto przepis na gołąbki bez zawijania zapiekane lub duszone w aromatycznym pomidorowym sosie na bazie bulionu. Gołąbki bez zawijania – …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Jak zrobić najlepsze klopsy mięsne w sosie własnym?

Klopsy w sosie własnym to danie, które można by wymienić wśród propozycji na szybki obiad z prostych składników. Z drugiej strony jest to tradycyjna propozycja obiadowa, którą od lat w polskich domach przygotowuje się nie tylko dla dorosłych członków rodziny, ale i dzieci. Jak to często bywa, w tym przypadku prostota okazuje się najlepszym rozwiązaniem. …

Czytaj
  • 16 sierpnia, 2022
  • Kucharz Hańderek

Domowe uszka z grzybami do czerwonego barszczu na wigilię. Jak zrobić najlepsze uszka wigilijne?

Święta to wyjątkowy czas, w którym cała rodzina może wspólnie usiąść przy stole i odpocząć w swoim towarzystwie. Barszcz czerwony, w którym pływają uszka z grzybami suszonymi to jedno z najbardziej rozpoznawalnych polskich dań wigilijnych. W wielu domach to właśnie ono jest stawiane jako pierwsze na wigilijnym stole, zgodnie z tradycją tuż po zauważeniu pierwszej …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • …
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 16

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024
Nowe smarowisła mięsne od Hańderka
24 kwietnia, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!