Waga | 2.5 kg |
---|
Nasza oferta
Schab w pieprzu GAZ
SKŁADNIKI: schab wieprzowy 80%, woda, sól, izolat białka SOJOWEGO, pieprz czarny 0,5%, stabilizatory: di-, tri- i polifosforany, octan i mleczan sodu,
substancja zagęszczająca: karagen, glukoza, białko wieprzowe, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), ekstrakt drożdży, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Produkt może zawierać seler i gorczycę.
Schab w pieprzu to najwyższej jakości mięso wieprzowe, które poddawane jest trzem procesom, mianowicie peklowaniu, tradycyjnemu wędzeniu w naturalnym dymie i parzeniu. Peklowanie sprawia, że schab nabiera charakterystycznego smaku. Wędzenie dodaje mu aromatu i właściwej konsystencji, a parzenie sprawia, że smak staje się łagodniejszy i mięso zyskuje odpowiedni kolor i miękkość.
Szynka obsypana pieprzem idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację, na przykład w połączeniu z chlebem i serem lub do sałatki, pokrojona w kostkę. Szynka w pieprzu ma wspaniały smak, a do jej przygotowania używamy tylko tradycyjnych receptur.
Przez dodatek czarnego pieprzu schab to świetne mięso kanapkowe, które swoim delikatnie pikantnym aromatem wyróżnia się spośród innych wędlin. Schab to dobry wybór do dań śniadaniowych i obiadowych takich jak na przykład rolady albo zrazy.
Pieprz to składnik bardzo zdrowy, zwiększający przyswajalność witamin i różnych składników odżywczych. Badania wykazały, że pieprz poprawia trawienie i pozytywnie wpływa na układ odpornościowy człowieka. Właśnie dlatego jesienią i zimą warto jeść różne potrawy z pieprzem i wspierać w ten sposób swój organizm.
Pierwszą smaczną propozycją jest schab obsypany pieprzem, który można w domowych warunkach upiec i pokroić na kawałki. W ten sposób powstanie idealne danie obiadowe, a dodatkowo kawałki schabu można zostawić na kolację i śniadanie. Schab w pieprzu doskonale sprawdzi się zarówno w okresie świąt, jak i na co dzień. Danie jest pełne doskonałego smaku i aromatu.