Rolsy z szynka i awokado.
Składniki:
· 1 opakowanie placków tortilli
· szynka polska (Hańderek)
· 1 większe awokado
· 1 większa papryka czerwona
· serek śmietankowy
· pomidorki koktajlowe
· sałata strzępiasta
· wykałaczki.
1. Paprykę myjemy, kroimy w paska, awokado obieramy, też kroimy w paski. Szynkę kroimy w plasterki, sałatkę myjemy.
2. Na placek tortilli tak do połowy rozkładamy sałatkę, następnie plasterki szynki. Teraz szynkę smarujemy serkiem i na serku układamy paski papryki i pomiędzy paski awokado.
3. Tortillę zawijamy w dość ciasny rulon, kroimy 3 – 4 cm rollsy w które wbijamy wykałaczkę i na nią nabijamy umyte pomidorki koktajlowe.
Tak przygotowane rollsy możemy zapakować w pudełeczko i zabrać na piknik, a pogoda jak na razie temu bardzo sprzyja więc można skorzystać. Smacznego 🙂