+48 33 817 71 94

ROPA VIEJA

Składniki:
–  ½ kg grochu cieciorka,
–  ½ kg wołowiny,
–  ½ kg mięsa drobiowego,
–  1 kg ziemniaków,
–  3 ząbki czosnku,
–  1 papryka,
–  1 cebula,
–  1 pomidor,
–  1 filiżanka białego wina,
–  1 filiżanka wody lub rosołu,
–  słodka papryka, pieprz, rozmaryn, liść laurowy, goździki,
–  sól i olej.

 

Przygotowanie:
1. Namoczyć cieciorkę przez noc, żeby stała się miękka.
2. Umyć i umieścić w garnku wraz z mięsem, solą i wodą.
3. Kiedy składniki zmiękną, odsączyć wodę i rozdrobnić mięso.
Następnie przysmażyć mięso wraz z cieciorką aż do kruchości i odstawić z ognia.
4. Na osobnej patelni usmażyć na oleju pokrojoną cebulę, paprykę, obranego pomidora i czosnek, po czym dodać pieprz oraz goździki.
5. Po usmażeniu powyższych składników, dodać słodką paprykę, wino, rozmaryn, liść laurowy, oraz rosół.
6. Następnie, dodać mięso i cieciorkę i pozostawić na ogniu przez kilka minut.
7. Na koniec, usmażyć pokrojone drobno  ziemniaki i wymieszać z resztą potrawy.
Do tego dania można dodać również inne warzywa, takie jak marchew lub fasolka strączkowa.
 
SMACZNEGO!

 

*Przepis pochodzi z www.grancanaria.com

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing