+48 33 817 71 94

RITSCHERT

Składniki:
–  1 kg boczku wędzonego
–  200 g pęczaku
–  100 g fasoli, moczonej przez noc
–  2 cebule, grubo posiekane
–  2 marchwie, posiekane w kostkę
–  pietruszka (korzeń), posiekana w kostkę
–  kawałek korzenia selera, posiekanego w kostkę
–  por, posiekany
–  2 ząbki czosnku, posiekane
–  łyżka siekanej pietruszki (naci)
–  pół łyżki posiekanej szałwii
–  pół łyżki posiekanej liści selera.

 

 

Przygotowanie:

Boczek umieścić w garnku z pęczakiem, fasolą, cebulą oraz czosnkiem. Całość zalać 2 litrami wody lub bulionu i gotować przez pół godziny.
Dodać  pozostałe warzywa (marchew, pietruszkę korzenną, seler oraz por). Gotować jeszcze pół godziny.
Gdy danie będzie już prawie gotowe, z garnka wyciągnąć boczek, pokroić go na kawałki i z powrotem wrzucić do garnka.
Przed podaniem dodać jeszcze siekane zioła – pietruszkę, szałwię i liście selera. Całość można też okrasić zasmażką.

 
Smacznego!

*Inspiracja zaczerpnięta z www.notatnikkuchenny.pl

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing