+48 33 817 71 94

Pikantna tarta z warzywami i kiełbasą.


Ciasto:
–  25 dag mąki
–  3 jajka
–  2 łyżki mleka
–  10 dag margaryny
–  1/2 łyżeczki soli.
 
Nadzienie:
–  1 duża cebula
–  3 marchewki
–  1 pietruszka
–  1 por
–  1/4 selera
–  1 łyżeczka słodkiej papryki
–  1/2 łyżeczki ostrej papryki
–  2 łyżki koncentratu pomidorowego
–  1/2 szklanki wody
–  kiełbasa Żywiecka Pieczona (Hańderek)
–  sos sojowy
–  pieprz
–  sól.
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na 1/2 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty, spód ciasta ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180oC i piec 30 min. 
 
Nadzienie:
Cebulę i por pokroić w piórka, a pozostałe warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i po zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pozostałe warzywa i całość podsmażać. Na koniec dodać koncentrat, wodę oraz wszystkie przyprawy do smaku i całość dusić na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Kiełbasę pokroić w plasterki.
 
Na podpieczony spód ciasta wyłożyć plasterki kiełbasy, na to wyłożyć podsmażone warzywa, a na wierzch znów ułożyć plasterki kiełbasy. Całość ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10 min. 
Do tego czerwony barszczyk i SMACZNEGO!


Inspiracja pochodzi z

http://kuchniaipodroze.blogspot.com/2016/02/pikantna-tarta-z-warzywami-i-kiebasa.html

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing