+48 33 817 71 94

Pieczarki faszerowane szynką i serem

Składniki :
– 8 dużych pieczarek
– 150 g szynki tradycyjnej z tłuszczykiem (HAŃDEREK)
– 1 jajko
– 150 g ostrego, żółtego sera
– 1 łyżka kwaśnej śmietany
– 2 ząbki czosnku
– 1 papryczka chili
– 5 cm białego pora
– 2 łyżki bułki tartej
– sól i pieprz i suszone oregano do smaku
– 2-3 łyżki oleju.

Pieczarki obrać ze skórki, oderwać korzonki (jeszcze się nam przydadzą). Szynkę pokroić w kosteczkę, pora i chili drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, korzonki grzybów obrać ze skórki i również drobno pokroić. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jajko, śmietanę, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziewać grzyby. Farsz ma być położony obficie, z tzw. ” górką”, bo podczas zapiekania opadnie.

Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i przełożyć na nie grzyby, wstawić do piekarnika z termoobiegiem i opcją grill i piec 20-25 minut. Podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

 

https://gosiazwrocka.blogspot.com

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing