+48 33 817 71 94

BISKEMAD

 

 

Potrawa z kuchni duńskiej

 

Potrawa:
–  ziemniaki  1 kg  
–  mięso wieprzowe bez kości  0,5 kg  
–  masło  100 g  
–  cebula  2 szt.
–  jajko  2 szt.

 

Sos belganderski:
–  masło 100 g masło 100 g
–  żółtka 4 szt.żółtka 4 sztk
–  sok z cytryny 1/2 szt. sok z cytryny 1/2 sztk
–  pieprz biały
–  sól morska sól morska
–  estragon 4 łyżki

 

Przygotowanie:
–  Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
–  Na głębokiej patelni roztapiamy 50g masła.
–  Cebulę pokroić w piórka i zeszklić, następnie odstawić do miseczki.
–  Na reszcie masło, usmażyć pokrojone mięso.
–  Mięso i cebulę połączyć.
–  Dodać, ugotowane ziemniaki. I smażyć jeszcze chwilę.
–  Do pojemnika, wrzucić żółtka, sok z cytryny, pieprz i sól.
–  Żółtka ubić na pianę.
–  Do piany z żółtek, dodać roztopione masło i jeszcze przez chwilę mieszać.
–  Do powstałej masy dodać suszony estragon i wszystko wymieszać.
–  Na samym końcu, zrobić sadzone jajka.

 

*Przepis pochodzi z www.doradcasmaku.pl

 

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing