Schabowe roladki z kiełbasą
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:
– 8 plastrów schabu
– 2 ogórki konserwowe
– 1 cebula (pokrojona w ósemki)
– kiełbasa Ze Wsi Buczkowice (Hańderek)
– sól, pieprz
– musztarda
– 2 łyżki masła.

Schab rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Ogórki i kiełbasę pokroić w ćwiartki. Na każdym plastrze schabu rozsmarować około pół łyżeczki musztardy. Ułożyć cebulę, ogórka oraz kiełbasę firmy Hańderek. Zwinąć w roladki. Obsmażyć na patelni z każdej strony. Podlewać delikatnie wodą. Następnie dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

 

http://www.dzisjagotuje.pl/2018/01/roladki-wieprzowe-z-pyszna-szynka.html