Sałatka z roszponką, szynką i orzechami nerkowca w miodowym dresingu.

Sałatka z roszponką, szynką i orzechami nerkowca w miodowym dresingu.

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

 

 

 

Składniki:
–  220g mango
–  180g Szynki Spod Powału (Hańderek)
–  200g roszponki
–  kulki sera mozarella
–  2 łyżki oliwy
–  2 łyżeczki soku z cytryny
–  3 łyżeczki miodu
–  sos balsamico
–  orzechy nerkowca do posypania

 

 

Mango pokrój w kostkę, Szynkę w paseczki. Roszponkę ułóż na talerzu. Dodać pokrojone mango i szynkę oraz kulki mozzarelli. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i miodem. Dresingiem polać sałatkę. Całość posypać orzechami nerkowca i delikatnie polać sosem balsamico. Podawać bez zwłoki J.

Smacznego!

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z www.mojepasjekrakow.blogspot.com