Placki makaronowe z wędliną i warzywami

Placki makaronowe z wędliną i warzywami

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki na dwie porcje:
–  15-20 dag ugotowanego makaronu spaghetti
–  10 dag kiełbasy krakowskiej (Hańderek)
–  ½ czerwonej papryki
–  kawałek cukinii
–  1 cebula dymka ze szczypiorem
–  2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
–  2 małe jajka
–  2-3 łyżki mąki pszennej
–  sól himalajska
–  czarny pieprz świeżo zmielony
–  olej
–  szczypiorek.

 
Sposób przygotowania:
Ugotowany makaron pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do miseczki, cebulę dymkę posiekać ze szczypiorem, paprykę, cukinię i kiełbasę krakowską  pokroić w kostkę , wszystko razem  połączyć , wbić jajka, dodać śmietanę lub jogurt, wsypać mąkę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nakładać masę łyżką, formując zgrabne placuszki, smażyć z każdej strony na złocisto.
Podawać gorące posypane szczypiorkiem

 

 

http://waniliaikardamon.blogspot.com/2017/02/placki-makaronowe-z-wedlina-i-warzywami.html