Jajka z szynką zapiekane w cieście francuskim
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
  • 6 jajek
  • 12 plasterków szynka z wędzarni (Hańderek)
  • 1 papryka czerwona
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • czosnek granulowany.

 

wykonanie:

  1. Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów. Każdy z nich zlepiamy tak by powstał “koszyczek” z wgłębieniem i podniesionymi bokami. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Do każdego “koszyczka” wkładamy pokrojoną paprykę, 2 plasterki szynki oraz wbijamy po 1 jajku. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.

 

 

 

http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/jajka-z-szynka-zapiekane-w-ciescie.html