
Grillowane roladki z kiełbaskami
W sezonie letnim takie dania najlepiej smakują mojej rodzinie, są smaczne i szybkie do przyrządzenia. Przy upalnych dniach nie zawsze mamy ochotę rozgrzewać piekarnik więc możemy je przygotować na grillu.
Składniki
4 plastry schabu
4 kiełbaski grillowe Hańderek
przyprawa do grilla
sól, pieprz
wykałaczki
odrobina oleju
Przygotowanie
- Plastry schabu rozbijamy dość cienko na duży płat mięsa, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla.
- Na każdy plaster schabu układamy po kiełbasce i zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami, oprószamy przyprawą do grilla i nacieramy olejem.
- Przygotowane roladki wstawiamy na godzinę do lodówki żeby mięso naszło przyprawami.
- Smażymy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej do uzyskania rumianego koloru.