Grillowane kiełbaski z camembertem i suszonymi pomidorami

Grillowane kiełbaski z camembertem i suszonymi pomidorami

Składniki:
–  kiełbaski włoskie (Hańderek)
–  kiełbaski góralskie (Hańderek)
–  serek camembert
–  boczek wędzony
–  mieszanka sałat z roszponką
–  suszone pomidory w oleju z żurawiną
–  ser feta
–  kiełki rzodkiewki (opcjonalnie)
–  tarty ser grana padano lub inny podobny.

 
Sałatę umyć osuszyć i wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Zalać oliwą z zalewy, dodać pokrojony w kosteczkę ser feta i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na półmisek.
Kiełbaski lekko ukośnie ponacinać. Boczek pokroić w plastry. Grillować starannie z każdej strony. Pod koniec na grillu lub patelni grillowej przygotować ser również podsmażając go z każdej strony.
Wszystko wyłożyć na wcześniej przygotowaną sałatkę. Posypać tartym serem i kiełkami. Podawać cieplutkie.

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z: http://mojepasjekrakow.blogspot.com

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania