Grillowana cukinia z salsą i piekielnymi kiełbaskami

Grillowana cukinia z salsą i piekielnymi kiełbaskami

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:
– 4 kiełbaski Piekło w Gębie (Hańderek)
– 2 małe cukinie
– olej rzepakowy lub oliwa
– sól
 
Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę, łyżeczką wycinamy środek z gniazdami nasiennymi, wcieramy w cukinie małą ilość oliwy lub oleju, oprószamy solą, grillujemy do czasy aż będą al dente. Równolegle przygotowujemy na grillu kiełbaski.
 
Salsa pomidorowa:
 
Do dobrej salsy potrzebujemy bardzo ostrego noża i jędrnych pomidorów, aby pokroić je w bardzo drobną kosteczkę, a nie zmiażdżyć!.
 
– 3 pomidory
– 1 czerwona cebula
– natka pietruszki
– limonka, sok wyciśnięty z 1/4
– sól
 
Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z limonki oraz niewielką ilość soli. Kroimy natkę pietruszki i mieszamy wszystko razem. Salsą napełniamy cukinie i na wierzchu układamy kiełbaskę.
 
 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z: http://apetyczna-babeczka.blogspot.com