Pikantna zupa gulaszowa

Pikantna zupa gulaszowa

 

Składniki:

  • ½ papryczki chilli
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 150 g ryżu basmati
  • 2 czerwone cebule
  • 2 marchewki
  • 100 g szpinaku
  • 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 60 g polędwicy wołowej cienko pokrojonej w paski
  • 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman
  • 100 ml bulionu

Przygotowanie:

Ugotuj ryż. W garnku podsmaż posiekaną cebulę, chilli, przyprawy oraz marchewkę. Następnie dodaj pokrojone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj sos sojowy Kikkoman oraz pół szklanki bulionu, kolejno posiekany szpinak i gotuj około 30 minut. Podawaj z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania