Nasza oferta

Świnka pieczona VAC

Produkt formowany z peklowanego mięsa wieprzowego, wędzony, pieczony.  Mięso wieprzowe 62%, woda, sól, białko sojowe, substancja zagęszczająca: karagen, błonnik grochowy, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromat, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.

Kategoria:

Pieczona świnka to tradycyjnie przygotowywane mięso wieprzowe przechodzące przez trzy procesy obróbki. Najpierw leżakuje ono w solonej zalewie, a peklowane trafia do wędzarni. Długo wędzone w naturalnym dymie drzewnym zostaje następnie upieczone. W piekarniku mięso nabiera właściwego koloru i konsystencji, a dodatki przypraw pomagają wyciągnąć z niego pełnie smaku i aromatu.

Pieczoną świnkę można podawać na zimno, krojąc mięso w cienkie plastry i dodając je do kanapek. To smaczny dodatek także do mięsnych przystawek i ciepłych dań obiadowych, podawany z ziemniakami, sałatkami, czy sosami pieczeniowymi.

Marki:SPECJAŁY