Pita z szynką, warzywami i sosem musztardowym
Sos musztardowy:
– 1 łyżka musztardy,
– ½ łyżki majonezu,
– szczypta kurkumy.
Składniki
Sposób przygotowania
Dodatkowe wskazówki
1. Szynkę pokrój w paski. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut.
2. Kapustę pekińską drobno pokrój, dopraw solą i odstaw na 10 minut. Cebulę pokrój w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora pokrój w plastry.
3. Sos: Musztardę wymieszaj z majonezem oraz kurkumą.
4. Pitty podgrzej w mikrofalówce. Przekrój w poziomie na pół. Do środka nałóż kapustę pekińską, cebulę, pomidora, ogórka oraz podpieczoną szynkę. Całość polej sosem musztardowym, złóż i podaj jak najszybciej.