Pieczarki faszerowane kiełbasą
Składniki :
– 15 średnich pieczarek
– 1 czerwona papryka
– 1 cebula
– 250g kiełbasy żywieckiej z Polskiego Dwora (Hańderek)
– 200g sera żółtego
– 2 jajka
– sól, pieprz
– oregano
– olej
Przygotowanie :
Pieczarki obieramy, myjemy, usuwamy ogonki. Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na małe kawałki.
Cebulę szklimy z papryką na gorącym oleju a następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę. Chwilę przesmażamy i odstawiamy.
Dokładamy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach (odkładając odrobinę do posypania).
Wbijamy jajka i mieszamy. Doprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą pamiętając o tym, że ser i kiełbasa już są słone.
Wierzch posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC przez 20-30 minut. Podajemy na ciepło.
Smacznego!
*Inspiracja zaczerpnięta z http://www.smaczneprzepisy.com.pl