Pieczarki faszerowane kiełbasą

Pieczarki faszerowane kiełbasą

Składniki :
–   15 średnich pieczarek
–   1 czerwona papryka
–   1 cebula
–   250g kiełbasy żywieckiej z Polskiego Dwora (Hańderek)
–   200g sera żółtego
–   2 jajka
–   sól, pieprz
–   oregano
–   olej

 

Przygotowanie :

Pieczarki obieramy, myjemy, usuwamy ogonki. Cebulę obieramy i drobno kroimy.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na małe kawałki.
Cebulę szklimy z papryką na gorącym oleju a następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę. Chwilę przesmażamy i odstawiamy.
Dokładamy ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach (odkładając odrobinę do posypania).
Wbijamy jajka i mieszamy. Doprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą pamiętając o tym, że ser i kiełbasa już są słone.
Wierzch posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC przez 20-30 minut. Podajemy na ciepło.

Smacznego!
 

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://www.smaczneprzepisy.com.pl

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin
Poziom trudności Łatwe

Składniki

Sposób przygotowania