Biodrówka w ziołowej marynacie z warzywami pieczona w piekarniku
Zakłady Przetwórstwa Mięsnego “Hańderek” często są wyróżnianie i nagradzane za swoje produkty mięsne w najbardziej prestiżowych i znaczących konkursach kulinarnych. Wiele naszych dań zyskało oficjalne i powszechnie uznawane najwyższe kwalifikacje, przyznane przez eksperckich degustatorów. Dzieje się tak dlatego, że Hańderek nigdy nie czyni kompromisów w sprawach jakości swoich mięs oraz potrafi wypracować oryginalne, firmowe receptury, zatem podaje wyłącznie dania zdrowe i sprawdzone, które charakteryzują się unikalnym smakiem.
Jednym z najlepiej znanych i najszerzej docenianych produktów Hańderek jest wyjątkowa pod każdym względem biodrówka, którą przyrządzamy w piekarniku, a która została wzbogacona o warzywa oraz zioła. Hańderek przy serwowaniu Państwu tej potrawy – jak zawsze – zadbał o wszystko. Z początku widzimy gustowne opakowanie z pełnymi informacjami na etykiecie, które natychmiast nakazuje wnioskować o tym, że spotykamy się z prawdziwymi delikatesami. I tak jest w istocie.
Ta biodrówka pieczona w piekarniku stanowi tak naprawdę bardzo wykwintne danie o złożonej recepturze, nad którą pracowali eksperci kulinarni Hańderek, jednakże całość dostarczona do naszej kuchni jest łatwa do przygotowania. Nie odbiera to jednak potrawie nic z jej wyszukanego charakteru, który każdy z Państwa może zaprezentować przy swoim stole, szczególnie podczas specjalnych okazji, bowiem biodrówka z piekarnika Hańderek została przygotowana tak, aby stanowić ozdobę kulinarną każdej celebracji.
Uwagę zwraca kilka rzeczy. Przede wszystkim najwyższa, potwierdzona jakość mięsa wieprzowego w bardzo wysokiej zawartości, które pochodzi od starannie wyselekcjonowanych producentów. Hańderek współpracuje bowiem wyłącznie z najlepszymi dostawcami, którzy są w stanie zagwarantować spełnianie wszelkich norm i standardów dla produktów mięsnych. Gdy mamy już pewność, że mięso należy do najbardziej wartościowych, wtedy możemy myśleć o dalszym tworzeniu przepisów i receptur. Wspomniana biodrówka z piekarnika została wkomponowana wręcz idealnie w ziołową marynatę z bogatym dodatkiem warzyw. To pewna doskonałość, o czym przekonuje się każdy smakosz, gdy rozważa doświadczenie finezyjnego smaku, jakie pojawia się w trakcie cieszenia się tą potrawą – nasz język, nasze podniebienie nie kłamią, oznajmiają nam wyraźnie, że jemy danie sporządzone wyjątkowo dbale i nieprzypadkowo.
Składniki
Sposób przygotowania
- Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do oliwy dodać przyprawy i dokładnie je wymieszać, a następnie natrzeć mięso powstałą marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na całą noc.
- Zawinąć biodrówkę w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem).
Dodatkowe wskazówki
Jest coś jeszcze. Przepisy i autorskie receptury Hańderek pozostają jedyne w swoim rodzaju i niemożliwe do podrobienia. Hańderek nie tworzy bowiem potraw “taśmowo”, ale przed wprowadzeniem każdego produktu na rynek poświęca wiele pracy, starań i uwagi najlepszemu przygotowaniu kompozycji smakowej – właśnie z tego ta ceniona firma jest znana najlepiej.
Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Hańderek są także doskonale świadome tego, że trendy w kulturze kulinarnej (poniekąd kulturze jako takiej), prowadzą do coraz mniejszego spożycia mięsa, ale za to wyższej jakości. Na tym właśnie polega słynny fleksitarianizm, który jest zalecany także przez Światową Organizację Zdrowia – mniej mięsa, ale za to najwyższej jakości. Ten trend jest dziś silnie obecny na każdym kroku, zatem Hańderek stawia przede wszystkim na jakość.
Na oficjalnej stronie internetowej tej jednej z najlepszych w kraju firm produkujących potrawy mięsne, znajdą Państwo znacznie więcej informacji o sztuce przyrządzania mięsa i innych wyjątkowych daniach, które pozostają bezkonkurencyjne – tak samo w opinii “zwykłych” klientów, jak i znawców i eksperckich degustatorów na najważniejszych konkursach kulinarnych.