Nasza oferta
Winerki z cielęciną GAZ
Kiełbasa homogenizowana z peklowanego mięsa wieprzowego I cielęcego, w naturalnych osłonkach baranich, wędzona, parzona. Mięso 70% (w tym mięso wieprzowe 66%, mięso cielęce 4%), woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe, stabilizatory: di- I trifosforany, mleczan sodu, glukoza, przyprawy, aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Winerki to wyjątkowo delikatne kiełbaski z cielęciną i dodatkiem mięsa wieprzowego w naturalnych i jadalnych osłonkach z baranich jelit. Tradycyjna receptura przygotowywania mięsa, jego peklowania, wędzenia w naturalnym dymie i parzenia sprawia, że winerki mają bogaty smak i aromat, który uwydatnia się po ich podgrzaniu.
Winerki to świetny dodatek do dań śniadaniowych, w tym świeżego pieczywa, kanapek, musztardy, czy warzyw. Dobrze sprawdzają się one także wkrajane do dań obiadowych, w tym na przykład makaronowych zapiekanek.