Nasza oferta
Kiełbasa biała parzona GAZ
Kiełbasa średniorozdrobniona z peklowanego mięsa wieprzowego, parzona. Mięso wieprzowe 80%, woda, sól, błonnik grochowy, czosnek, białko wieprzowe, stabilizatory: tri- I polifosforany, pieprz czarny, majeranek, aromaty, ekstrakty przypraw, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać soję, seler I gorczycę.
Biała kiełbasa to tradycyjny produkt polski, od lat wykonywany z wyselekcjonowanych fragmentów mięsa wieprzowego. Zgodnie z tradycją mięso najpierw jest peklowane, a następnie parzone. Po sparzeniu kiełbasa zyskuje swój charakterystyczny jasny kolor, staje się krucha i aromatyczna. Doprawiona jest naturalną mieszanką przypraw, w tym między innymi czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem.
Biała kiełbasa sprawdzi się jako dodatek do tradycyjnych polskich zup jak żurek albo barszcz biały. Często jest ona także wybierana na grilla i podawana na gorąco z dodatkiem pieczywa, sosów i pieczonych warzyw.