Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Składniki:
– 2 łyżki oliwy z oliwek
– kiełbasa „Na Szaro” Hańderek – ok. 0,5 kg
– 2 średnie marchewki
– cebula
– sól, pieprz
– 1 puszka białej fasolki
– 1 kieliszek białego wytrawnego wina
– 1 łyżka świeżego estragonu
Przygotowanie:
Przypiecz bardzo delikatnie kiełbasę. Przełóż na deskę do krojenie i pozwól jej wystygnąć przed krojeniem. Potem pokrój na cienkie plastry.
Podgrzej oliwę na głębokiej patelni dodaj marchewkę pokrojoną w cieniutkie plasterki oraz pokrojoną w paski cebulę. Przygrzewaj dodając sól, pieprz ok. 8-10 minut. Mieszaj aby nie przypalić!.
Dodaj fasolkę, wino i smaż ok. 5 minut. Na koniec dodaj na moment kiełbasę i estragon i przełóż całość na talerz.
Smacznego!
*Przepis pochodzi z www.realsimple.com