X
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

O naszym zakładzie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.

Contact Info

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl
  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • handerek@handerek.com.pl
  • +48 33 817 71 94
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
  • O firmie
    • Sklepy firmowe
  • Nasza oferta
    • Nasze produkty
    • Strefa kontrahenta
      • Detalista
      • Hurtownik
      • Gastronomia
      • Zamówienia publiczne
  • Blog
  • Przepisy
  • Kontakt
    • Kariera
    • Strefa dla mediów
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.
Hańderek – Zakład Przetwórstwa Mięsnego.

Informacje kontaktowe

  • ul. Nadbrzeżna 821, 43-374 Buczkowice
  • +48 33 817 71 94
  • handerek@handerek.com.pl

To co lubisz

    Hańderek - Zakład Przetwórstwa Mięsnego. > Blog
  • 30 listopada, 2022
  • Kucharz Hańderek

Gotowe menu na Boże Narodzenie – pieczone mięsa na pierwszy i drugi dzień Świąt

Święta Bożego Narodzenia to najbardziej rodzinny czas w roku. Nic dziwnego, że chcemy wtedy okazać miłość i troskę naszym najbliższym. Jednym ze sposobów na to jest przygotowanie wykwintnego obiadu świątecznego. To jednocześnie czas, w którym możemy zaprezentować kulinarny kunszt całej rodzinie. Zobacz nasze propozycje na pieczone mięsa na pierwszy i drugi dzień Świąt, których smak …

Czytaj
  • 29 listopada, 2022
  • Kucharz Hańderek

Zimowe dania mięsne z czterech stron świata – pyszne i sycące dania, które rozgrzeją cię w mroźne dni

Zimowa aura zachęca do pozostania w domu i gotowania. Szczególnie chętnie sięgamy po przepisy na gorące i sycące dania, które rozgrzeją nas w mroźne dni. Z przyjemnością gotujemy sprawdzone, tradycyjne dania, jednak zima to dobry czas również na eksperymenty w kuchni i kulinarne podróże po całym globie. Wypróbuj nasze przepisy na zimowe dania mięsne z …

Czytaj
  • 29 listopada, 2022
  • Kucharz Hańderek

Z czym podawać świąteczny barszcz czerwony? 5 pomysłów na dodatki do barszczu

Zupa wigilijna to danie, od którego zaczynamy świąteczną kolację. Tradycje jednak różnią się w zależności od regionu czy nawet rodziny – dlatego w polskich domach na wigilijnej kolacji spotkać można zupę grzybową, rybną, żur, a nawet wersje zup na słodko: migdałową oraz zupę z suszu owocowego. Jednak niekwestionowanym królem Wigilii jest barszcz czerwony – najbardziej …

Czytaj
  • 8 listopada, 2022
  • Kucharz Hańderek

Handerek z wyróżnieniem szynki polskiej w ogólnopolskim programie promocyjnym “Doceń polskie”

Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 43. Podczas audytu, który odbył się w dniu 11 maja br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili 113 produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 43 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. …

Czytaj
Rozgrzewające zupy krem
  • 31 października, 2022
  • Kucharz Hańderek

Rozgrzewające zupy kremy – 6 najlepszych przepisów na pożywne zupy idealne na jesień

Gotowane warzywa i te jedzone na surowo w postaci surówek, świeżo wyciskane soki lub koktajle warzywno-owocowe – sposobów na zwiększenie ilości warzyw w diecie jest mnóstwo. Jednym z nich są zupy kremy – zawierają one nie tylko całą skarbnicę witamin i minerałów, ale są też pożywne, sycące i świetnie rozgrzewają w chłodne dni. Poznaj kilka …

Czytaj
Pomysły na jesienne dania jednogarnkowe
  • 31 października, 2022
  • Kucharz Hańderek

Jesienna kuchnia – 7 przepisów na wzmacniające, sycące i rozgrzewające dania jednogarnkowe

Za co kochamy dania jednogarnkowe? Sycące, pyszne, pełne aromatycznych, rozgrzewających przypraw, a do tego proste i szybkie do przygotowania. To wszystko sprawia, że są idealnymi potrawami na jesień. Poznaj siedem przepisów na najsmaczniejsze dania jednogarnkowe. Rozgrzewające dania na jesień – aromatyczne, sycące i proste w przygotowaniu Dania jednogarnkowe robią się praktycznie same. Wystarczy pokroić wszystkie składniki i …

Czytaj
najzdrowsze mięso dla niemowlaka
  • 19 października, 2022
  • Kucharz Hańderek

Mięso w diecie dziecka – jakie jest najzdrowsze mięso dla niemowlaka?

Mięso to jeden ze składników, które wprowadza się do diety dziecka już przy pierwszych podejściach do jej rozszerzania. Chociaż zawarte w nim składniki teoretycznie można zastąpić w diecie tymi pochodzenia roślinnego, w praktyce wcale nie jest to takie proste. Warto zwrócić uwagę choćby na fakt, że żelazo pochodzenia roślinnego jest trudniej przyswajalne dla organizmu. Jakie …

Czytaj
Smaki jesieni - potrawy mięsna z grzybami
  • 19 października, 2022
  • Kucharz Hańderek

Smaki jesieni: grzyby na 5 sposobów. Dania mięsne z grzybami w roli głównej

Zupy, wytrawne ciasta, czy sosy do mięsa – z grzybami można stworzyć całą masę pysznych, sycących i rozgrzewających potraw. Dania z grzybami leśnymi, nawet te, które na talerzach wręcz zachwycają zarówno aromatem, jak i nawet wyglądem, zwykle nie są trudne w przygotowaniu. Korzystając z grzybów suszonych, koniecznie należy pamiętać o przygotowaniu ich większej ilości oraz …

Czytaj
regionalne dania małopolski
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Najciekawsze potrawy regionalne z małopolski: staropolska kuchnia małopolska – dania i przepisy

Tradycyjna kuchnia małopolska jest sycąca, pełna smaku i aromatu, mięs, warzyw i gęstych sosów, przez co trudno nazwać ją dietetyczną. Staropolska kuchnia małopolska wykorzystuje różne rodzaje tłuszczu, śmietany, czy innych kalorycznych dodatków, które nadają daniom pełni smaku. Jak powstawała kuchnia małopolska? Ciekawostki na ten temat odnoszą się głównie do zaboru austriackiego nazywanego Galicją. To przede …

Czytaj
kuchnia włoska - najlepsze dania, które musisz poznać
  • 22 września, 2022
  • Kucharz Hańderek

Kuchnia włoska – 6 potraw kuchni włoskiej, których musisz spróbować

Włoska kuchnia potwierdza tezę, że siła tkwi w prostocie. Dojrzałe pomidory, tradycyjne sery, oliwa, doskonałe makarony o fantazyjnych kształtach i świeże zioła dodające aromatu – kilka łatwo dostępnych składników łączy się w kompozycjach, którym nie da się oprzeć. Nic więc dziwnego, że włoskie jedzenie ma swoich miłośników na całym świecie. Na czym polega jego sekret? …

Czytaj

Nawigacja po wpisach

  • 1
  • …
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • …
  • 16

Kategorie

  • Aktualności
  • Komunikaty prasowe
  • Nowości produktowe
  • Z życia firmy

Kategorie produktów

  • Boczek
  • Golonka
  • Indyk
  • Karczek
  • Kiełbasy
  • Parówki
  • Pasztety
  • Pieczenie
  • Polędwica
  • Rolady
  • Szynki
  • Wędliny

Polecane materiały

Szynka spod powału z dymnej chaty z godłem “Doceń Polskie”
25 października, 2024
50. edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za nami!
7 sierpnia, 2024
Najlepsze przekąski na idealnego grilla
22 maja, 2024
Nowe smarowisła mięsne od Hańderka
24 kwietnia, 2024

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek działa nieprzerwanie od 1992 r. Firmowe wędliny, dzięki najlepszym składnikom i tradycyjnym metodom wytwarzania są doceniane przez stale rosnącą grupę Konsumentów. Założyciele firmy – Wojciech i Paweł Hańderek z ogromną pieczołowitością dbają o ciągłość rodzinnych tradycji i najwyższą jakość wyrobów wędliniarskich. Za sprawą skutecznych działań modernizacyjnych zakład już w 2004 r. otrzymał możliwość sprzedaży swoich produktów we wszystkich krajach Unii Europejskiej. W trosce o bezpieczeństwo produktów skutecznie wdrożono system HACCP, gwarantujący najwyższą jakość produkcji oraz poprawę organizacji pracy. Mocną stroną firmy jest nieustanne unowocześnianie technologii, utrzymywanie wysokich standardów jakości, wdrażanie nowych systemów i stałe szkolenie kadry.

  • Dział zamówień

    33 817 71 94
  • Adres

    Nadbrzeżna 821,
    43-374 Buczkowice
Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami i promocjami!

Logo Unii Logo programu
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja mająca na celu usprawnienie procesu produkcyjnego w zakładzie przetwórstwa poprzez zakup nowoczesnych maszyn i urządzeń do przetwórstwa mięsnego współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach poddzialania Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi oraz ich rozwór Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 20142020.

©2022 Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. J. .Wszelkie prawa zastrzeżone.
  • Kariera
  • Kontakt
  • Mapa strony
  • Polityka cookies
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA
Bądź na bieżąco
z nowościami i promocjami!