Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Święta Bożego Narodzenia to najbardziej rodzinny czas w roku. Nic dziwnego, że chcemy wtedy okazać miłość i troskę naszym najbliższym. Jednym ze sposobów na to jest przygotowanie wykwintnego obiadu świątecznego. To jednocześnie czas, w którym możemy zaprezentować kulinarny kunszt całej rodzinie. Zobacz nasze propozycje na pieczone mięsa na pierwszy i drugi dzień Świąt, których smak …
Zimowa aura zachęca do pozostania w domu i gotowania. Szczególnie chętnie sięgamy po przepisy na gorące i sycące dania, które rozgrzeją nas w mroźne dni. Z przyjemnością gotujemy sprawdzone, tradycyjne dania, jednak zima to dobry czas również na eksperymenty w kuchni i kulinarne podróże po całym globie. Wypróbuj nasze przepisy na zimowe dania mięsne z …
Zupa wigilijna to danie, od którego zaczynamy świąteczną kolację. Tradycje jednak różnią się w zależności od regionu czy nawet rodziny – dlatego w polskich domach na wigilijnej kolacji spotkać można zupę grzybową, rybną, żur, a nawet wersje zup na słodko: migdałową oraz zupę z suszu owocowego. Jednak niekwestionowanym królem Wigilii jest barszcz czerwony – najbardziej …
Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 43. Podczas audytu, który odbył się w dniu 11 maja br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili 113 produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 43 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. …
Gotowane warzywa i te jedzone na surowo w postaci surówek, świeżo wyciskane soki lub koktajle warzywno-owocowe – sposobów na zwiększenie ilości warzyw w diecie jest mnóstwo. Jednym z nich są zupy kremy – zawierają one nie tylko całą skarbnicę witamin i minerałów, ale są też pożywne, sycące i świetnie rozgrzewają w chłodne dni. Poznaj kilka …
Za co kochamy dania jednogarnkowe? Sycące, pyszne, pełne aromatycznych, rozgrzewających przypraw, a do tego proste i szybkie do przygotowania. To wszystko sprawia, że są idealnymi potrawami na jesień. Poznaj siedem przepisów na najsmaczniejsze dania jednogarnkowe. Rozgrzewające dania na jesień – aromatyczne, sycące i proste w przygotowaniu Dania jednogarnkowe robią się praktycznie same. Wystarczy pokroić wszystkie składniki i …
Mięso to jeden ze składników, które wprowadza się do diety dziecka już przy pierwszych podejściach do jej rozszerzania. Chociaż zawarte w nim składniki teoretycznie można zastąpić w diecie tymi pochodzenia roślinnego, w praktyce wcale nie jest to takie proste. Warto zwrócić uwagę choćby na fakt, że żelazo pochodzenia roślinnego jest trudniej przyswajalne dla organizmu. Jakie …
Zupy, wytrawne ciasta, czy sosy do mięsa – z grzybami można stworzyć całą masę pysznych, sycących i rozgrzewających potraw. Dania z grzybami leśnymi, nawet te, które na talerzach wręcz zachwycają zarówno aromatem, jak i nawet wyglądem, zwykle nie są trudne w przygotowaniu. Korzystając z grzybów suszonych, koniecznie należy pamiętać o przygotowaniu ich większej ilości oraz …
Tradycyjna kuchnia małopolska jest sycąca, pełna smaku i aromatu, mięs, warzyw i gęstych sosów, przez co trudno nazwać ją dietetyczną. Staropolska kuchnia małopolska wykorzystuje różne rodzaje tłuszczu, śmietany, czy innych kalorycznych dodatków, które nadają daniom pełni smaku. Jak powstawała kuchnia małopolska? Ciekawostki na ten temat odnoszą się głównie do zaboru austriackiego nazywanego Galicją. To przede …
Włoska kuchnia potwierdza tezę, że siła tkwi w prostocie. Dojrzałe pomidory, tradycyjne sery, oliwa, doskonałe makarony o fantazyjnych kształtach i świeże zioła dodające aromatu – kilka łatwo dostępnych składników łączy się w kompozycjach, którym nie da się oprzeć. Nic więc dziwnego, że włoskie jedzenie ma swoich miłośników na całym świecie. Na czym polega jego sekret? …