Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
W dniu 26 lipca 2023 roku, w Hotelu Centrum w Sosnowcu miała miejsce 47. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie”. Podczas tego wydarzenia oceniono aż 160 produktów ubiegających się o godło programu. Z przyjemnością informujemy, że Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. j. znalazł się w gronie laureatów i po raz kolejny sięgnął po prestiżowe godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”.
47. certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego “Doceń polskie” jednoznacznie potwierdza, że polskie firmy spożywcze zasługują na najwyższe uznanie. Ich bogata oferta nie tylko zachwyca smakiem, ale także wyróżnia się wyjątkową jakością. Wszystkie specjały tworzone są według sprawdzonych receptur z pasją i ogromną dbałością o najmniejsze detale. Do ich produkcji używane są wyłącznie najwyższej jakości surowce.
Takie są też propozycje Zakładu Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. j. – Biodrówka z piekarnika i Schab z piekarnika, które znalazły się w gronie najlepszych produktów lipcowej atestacji żywności programu „Doceń polskie” i po raz kolejny zostały wyróżnione godłem „Doceń polskie TOP PRODUKT”. Warunkiem uzyskania tego znaku promocyjnego było zdobycie maksymalnej liczby punktów we wszystkich ocenianych przez członków Loży Ekspertów kategoriach. Każdy z nich, mając do dyspozycji dziesięciopunktową skalę ocen, przyznawał noty indywidualnie.
Tworząc nasze produkty, dokładamy największych starań, aby każdy z nich smakował „jak dawniej”. Dlatego przygotowując biodrówkę z piekarnika, bazujemy na 90% doskonałej jakości mięsa, przygotowanego specjalnie dla nas. To jedna strona sekretu niepowtarzalnego smaku naszego wyrobu – niestety, nie możemy uchylić rąbka tajemnicy odnośnie sposobu przygotowania mięsa, jednak możemy podkreślić, że dbamy o wszystkie wartości odżywcze, koncentrując się na wysokiej zawartości łatwo przyswajalnego białka.
Druga strona tajemnicy kryje się w starannie dobranych przyprawach i aromatach. Niezwykłą kompozycję smakową uzyskujemy, łącząc odpowiednią ilość majeranku i czosnku. Dzięki temu mamy pewność, że nasza biodrówka z piekarnika zawsze będzie doskonałą dekoracją każdego stołu, zaspokajając nawet najbardziej wymagające podniebienia.
W procesie tworzenia schabu z piekarnika również zadbaliśmy o najwyższą jakość składników, metodę przygotowania i harmonię smaku. Składnikiem dominującym są soczyste kawałki schabu wieprzowego, które stanowią aż 90% kompozycji. Wypracowanie unikalnego smaku, który zdobył uznanie konsumentów i degustatorów zajęło nam sporo czasu, dlatego efekt dostrzeżenia i wyróżniania tego produktu cieszy nas podwójnie.
„Cudze chwalicie, swego nie znacie” – to powiedzenie powszechnie znane i często używane. Jednak komisja przeprowadzająca certyfikację dąży do tego, aby w branży spożywczej zyskało nowy sens.
Program „Doceń polskie” skupia swoją uwagę na propagowaniu naszego dziedzictwa. Rodzime przedsiębiorstwa spożywcze oferują konsumentom produkty najwyższej jakości, takie jak wiejski chleb czy tradycyjna kiełbasa. Celem certyfikacji jest docenienie tych wyrobów oraz wyróżnienie ich spośród wszystkich produktów dostępnych na rynku. Produkt zdobywa wyróżnienie dopiero po pomyślnym przejściu audytu i uzyskaniu pozytywnej oceny.
To już kolejny raz, kiedy nasze wyroby zdobywają godło „Doceń polskie TOP PRODUKT”. O pozostałych wyróżnieniach możesz przeczytać w poprzednich aktualnościach na naszym blogu: