Nasza oferta

Karczek od dziedzica GAZ

Produkt z peklowanego karczku wieprzowego, wędzony, parzony, z dodatkiem wody. Karczek wieprzowy 74%, woda, sól, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: tri- I polifosforany, białko wieprzowe, izolat białka sojowego, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, aromat, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać seler I gorczycę.

Kategoria:

Pieczony karczek to jedno z tradycyjnych polskich mięs, często pojawiające się na świątecznych stołach. Na 100 g gotowego produktu przypada dokładnie 100 g surowego mięsa wieprzowego. Mięso to najpierw jest peklowane, następnie parzone, a końcowo długo pieczone dla uwolnienia wszystkich zamkniętych w nim aromatów.

Pieczony karczek może stać się pyszną kanapkową wędliną, jeśli tylko pokroi się go w odpowiednio cienkie plastry. Może być on podawany do pieczywa i przekąsek z warzywami lub jajkami. Karczek z powodzeniem może także stać się daniem obiadowym, podany z sosem pieczeniowym, ziemniakami lub kluskami i warzywną surówką.