+48 33 817 71 94

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

Składniki:
– 2 laski kiełbasy wiejska tradycyjna Hańderek
– 1 brokuł
– 6 większych ziemniaków
– mieszanka: kukurydza, groszek, papryka
– starta mozzarella
– 2 jajka
– 150 ml śmietanki 12%
– suszone pomidory
– sól, pieprz.
 
 
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy. Jak będą już prawie miękkie, odcedzamy, studzimy i kroimy w plasterki. Brokuła również gotujemy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Mieszankę odsączamy z zalewy, suszone pomidory kroimy w paski.
2.Na spód naczynia żaroodpornego dajemy troszkę oliwy, następnie układamy ziemniaki, na ziemniaki dajemy połowę kiełbasy, brokuła, mieszanki i pomidorów. Następnie układamy kolejną warstwę ziemniaków, brokuła, mieszanki i kiełbasy.
3. Do miseczki wybijamy jajka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy śmietanę, startą mozzarellę, sól i pieprz. Mieszamy. Tak przygotowanym sosem zalewamy zapiekanką. Górę można posypać startą mozzarellą.
4. Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach około 40 minut.
Smacznego!

 

 

http://kruchebabeczki.blogspot.com/2017/11/zapiekanka-ziemniaczana-z-kiebasa.html

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo

Charles Daigneault

poleca pyszne potrawy!

Charlie Daigneault przepisy

facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing