+48 33 817 71 94

Pierekaczewnik

Składniki:
–  mąka pszenna 500g 
–  jajka 85g 
–  woda 250ml 
–  wołowina 600g 
–  duża cebula 
–  pieprz, sól
–  masło 500g

 

Przygotowanie:
Wołowinę drobniutko siekamy. Dodajemy posiekaną drobno cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Zabieramy się za ciasto. Do mąki dodajemy jajka, sól i zagniatamy dodając wodę tak aby ciasto było jedwabiste i elastyczne. Ciasto dzielimy na 4 części i każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt o grubości około 2 mm. Układamy jeden na drugim każdy smarując obficie masłem. Na ostatni placek posmarowany masłem wykładamy równomiernie farsz, zawijamy w roladę, a następnie skręcamy w ślimaka.

Wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia. Smarujemy wierzch resztą masła i pieczemy około 60-80minut w 180 stopniach. Po około 40 minutach sprawdzamy i ewentualnie przykrywamy wierzch aby się nie przypalił.

Smacznego!

*Przepis pochodzi z www.zpierwszegotloczenia.pl

NaszeMarki-przegląd logo

Nasze marki

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
facebook
kontakt

Sekretariat

Dział zamówień

Marketing