Zapiekanka z kaszy jaglanej
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:

0,5 szklanki kaszy jaglanej
1,5 szklanki bulionu
30 dag baleronu (Hańderek)
20 dag sera żółtego
3 ogórki konserwowe
1/2 czerwonej papryki
1 łyżka bułki tartej
pieprz, sól.
Kaszę jaglaną przepłukać dobrze w zimnej wodzie, a następnie wsypać do garnka, zalać bulionem i gotować na małym ogniu do całkowitego wsiąknięcia płynu. Po ugotowaniu pozostawić do przestudzenia. Baleron, ogórki oraz paprykę pokroić w kostkę, a ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kaszę, baleron, ogórki, paprykę, bułkę tartą oraz połowę żółtego sera wymieszać razem, doprawiając do smaku pieprzem i solą. Przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać resztą sera żółtego i piec w temp. 180oC przez 20 minut.

Smacznego!

 

 

 

https://kuchniaipodroze.blogspot.com