Ślimaczki na sałacie z malinami
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:
6 plastrów piersi pieczonej z indyka (Hańderek)
6 łyżek ziołowego serka kanapkowego
1 główka kruchej lodowej sałaty
20 dag świeżych malin
natka pietruszki (do posypania)

 

Sos:
4 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki  soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
½ łyżeczki ziół do sałatek
Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pokrojoną na cienkie plasterki pierś z indyka, posmaruj po łyżce serkiem kanapkowym. Potem zawiń ciasno w roladki i włóż na godzinę do lodówki, aby masa stężała. Pokrój na plastry.

Sałatę umyj, poszarp na małe kawałki i ułóż na półmisku. Następnie ułóż „ślimaczki” z wędliny i  posyp malinami oraz posiekaną natką pietruszki.

Sos:

Oliwę utrzyj z ziołami, miodem oraz sokiem z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej przed podaniem sałatkę.

Smacznego!

 

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z www.waniliaikardamon.blogspot.com