Pita z szynką, warzywami i sosem musztardowym

Pita z szynką, warzywami i sosem musztardowym

SKŁADNIKI:
–  2 pitty pszenne,
–  1/3 kapusty pekińskiej,
–  6 plastrów szynki spod Powału (Hańderek),
–  1 cebula czerwona,
–  1 pomidor,
–  2 ogórki kiszone,
–  olej,
–  sól, pieprz.

Sos musztardowy:-  1 łyżka musztardy,
–  ½ łyżki majonezu,
–  szczypta kurkumy.

 
PRZYGOTOWANIE:
1. Szynkę pokrój w paski. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut.
2. Kapustę pekińską drobno pokrój, dopraw solą i odstaw na 10 minut. Cebulę pokrój w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora pokrój w plastry.
3. Sos: Musztardę wymieszaj z majonezem oraz kurkumą.
4. Pitty podgrzej w mikrofalówce. Przekrój w poziomie na pół. Do środka nałóż kapustę pekińską, cebulę, pomidora, ogórka oraz podpieczoną szynkę. Całość polej sosem musztardowym, złóż i podaj jak najszybciej.
 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z http://tradycyjnakuchniakasi.blogspot.com/2017/01/pitta-z-szynka-warzywami-i-sosem.html

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania