Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:

–  liście rzodkiewki
–  grillówki białe (Hańderek)
–  pomidory w puszce (przecier)
–  czosnek
–  oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku Olitalia
–  cukinia baby
–  4 jaja
–  ser koryciński lub mozzarella
–  sól i pieprz do smaku.

 

Umyjcie rzodkiewkę. Odetnijcie liście. W szerokim, niskim rondlu rozgrzejcie olej.

Dodajcie czosnku. Następnie wlejcie pomidory.

Doprawcie do smaku solą i pieprzem, oliwą z czosnkiem.

Zamknijcie pokrywką i niech się powoli dusi.

Po chwili włóżcie grillówki białe –  niech sos przejdzie białą kiełbasa i jej aromatem.

Po jakiejś pół godzinie wyciągnijcie kiełbaski , włóżcie całe liście rzodkiewki i duście w sosie pod przykryciem.

Kiedy liście prawie znikną, dodajcie cukinię pokrojona w kostkę. Uduście ją do miękkości.

Wbijcie jaja i dodajcie serka pokrojonego w kostkę.

Idealny jest koryciński lub mozzarella, gdyż przy jedzeniu fantastycznie się…ciągnie .

Przed podaniem włóżcie na chwilkę białe kiełbaski ,niech się podgrzeją, gdyż trochę leżały “na boku” i zdążyły wystygnąć. Podawać z rzodkiewką.

Smacznego!

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z www.zkuchnidokuchni.pl