Konfitura z czerwonej cebuli do pasztetu

Konfitura z czerwonej cebuli do pasztetu

SKŁADNIKI:

  • 1 duża, czerwona cebula (drobno pokrojona)
  • 2 łyżki sosu balsamicznego
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 3- 4 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki soli

opcjonalnie (wg. uznania):

  • 1 zgnieciony ząbek czosnku
  • tymianek

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę doprawioną cukrem, solą i sosem balsamico, szklimy na niewielkim ogniu, następnie dusimy pod przykryciem do miękkości.  Ilość cukru można ustalić wg własnych preferencji.

Miękką cebulę odkrywamy i na delikatnie zwiększonym ogniu redukujemy sos przez kilka minut.

Pasztet podgrzewamy, kroimy w średniej grubości plastry i polewamy  odrobiną konfitury.

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania