Kiełbaski w sosie paprykowym

Kiełbaski w sosie paprykowym

Składniki dla 4 osób:
– 2 czerwone papryki
– 4 kiełbaski Włoskie (Hańderek)
– 3 pomidory
– 2 czerwone cebule
– 3 łyżki koncentratu pomidorowego
– olej
– sól, pieprz
– cebula dymka
– ryż.
 
Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Kiełbaski smażymy na patelni na rumiano.
Na patelni rozgrzewamy olej i blanszujemy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory, podlewamy wodą lub bulionem, przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy warzywa aż będą al dente. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy razem, dodajemy kiełbaski. Podajemy z ryżem i zielona cebulką.
 

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z:http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania