Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą.

Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą.

Składniki:
–  400g kiełbasy Wiejskiej Tradycyjnej (Hańderek)
–  3 duże czerwone cebule
–  250g pomidorków koktajlowych
–  4 łyżki oleju
–  200ml jasnego piwa
–  sól, pieprz…

 
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Cebule kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy na pół. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym.
Polewamy piwem, olejem, posypujemy solą i pieprzem.
Kiełbasę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by całość się przyrumieniła.
 
 

 

 

Inspiracja zaczerpnięta z http://szefowa-kuchni.blogspot.com

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania