
JAJA W 3 KOLORACH
SKŁADNIKI:
6 jaj ugotowanych na twardo
Nadzienie żółte:
2 łyżki twarogu
1 łyżka startego żółtego sera
1 łyżka jogurtu
½ małej posiekanej cebuli
½ łyżeczki curry
sól
Nadzienie różowe:
1 łyżka posiekanej Szynki Dymionej z Dymnej Chaty
1 łyżka czerwonej papryki
1 łyżka majonezu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Nadzienie zielone:
2 łyżki twarogu
3 łyżki miąższu awokado
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
PRZYGOTOWANIE:
Jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Poszczególne składniki farszu utrzeć na jednolitą masę. Na połówki jajek wycisnąć szprycą rozetkę z farszu (każdy farsz przewidziany jest na 4 połówki)
Udekorować wg uznania listkami natki pietruszki, koperku, szczypiorkiem. Podawać na liściach sałaty.