Gulasz z kiełbasy z warzywami
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

Składniki:
–  450 g kiełbasy Z Dymnej Chaty (Hańderek)
–  2 łyżki oleju kokosowego
–  1 cebula
–  2 ząbki czosnku
–  0,5 czerwonej papryki
–  1 marchewka
–  1 mała pietruszka
–  300 g pieczarek
–  3 średnie ziemniaki 
–  1 szklanki passaty pomidorowej
–  1 szklanki bulionu warzywnego 
–  2 łyżki ketchupu
–  1 łyżeczka suszonych pomidorów
–  1 łyżeczka papryki słodkiej
–  0,5 łyżeczki przyprawy do gulaszu
–  sól, pieprz kolorowy, pieprz ziołowy, szczypta ostrej papryki.

 
Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie półplasterki. Cebulę i czosnek w drobną kostkę. Paprykę i ziemniaki w większą kostkę. Pieczarki pokroić na 4 lub 6 części jak są duże.
Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć na talerz pozostawiając tłuszcz na patelni. 
Na tej samej patelni podsmażyć cebulę po chwili dodać czosnek i chwilkę podsmażać aż cebulka się lekko zrumieni. Dodać marchew, pietruszkę, paprykę, pieczarki i dalej podsmażać około 8-10 minut by wszystkie warzywa ładnie się podsmażyły. Wlać bulion, passatę pomidorową, dodać ketchup, suszone pomidory, paprykę słodką, przyprawę do gulaszu i pod przykryciem gotować do momentu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu.
Doprawić do smaku. Podawać gorące z pieczywem, kaszą gryczaną lub ryżem.
Smacznego!

 

 

 

*Inspiracja zaczerpnięta z www.ala-piecze.blogspot.com