Grillowana cukinia z piekielnymi kiełbaskami

Grillowana cukinia z piekielnymi kiełbaskami

 

 

Lista składników: – 4 kiełbaski Piekło w Gębie (Hańderek) – 2 małe cukinie – olej rzepakowy lub oliwa – 3 pomidory – 1 czerwona cebula – natka pietruszki – limonka, sok wyciśnięty z 1/4 – sól. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę, łyżeczką wycinamy środek z gniazdami nasiennymi, wcieramy w cukinie małą ilość oliwy lub

Kategoria przepisów Wszystkie przepisy
Czas przygotowania 0 minut
Czas gotowania 0 minut
Gotowe w 0 minut
Danie dla osób 3
Poziom trudności Łatwe

Składniki

Lista składników:
4 kiełbaski Piekło w Gębie (Hańderek)
2 małe cukinie
olej rzepakowy lub oliwa
3 pomidory
1 czerwona cebula
natka pietruszki
limonka, sok wyciśnięty z 1/4
sól.

Sposób przygotowania

  1. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na połowę, łyżeczką wycinamy środek z gniazdami nasiennymi, wcieramy w cukinie małą ilość oliwy lub oleju, oprószamy solą, grillujemy do czasy aż będą al dente. Równolegle przygotowujemy na grillu kiełbaski.
  2. Salsa pomidorowa:
    1. Do dobrej salsy potrzebujemy bardzo ostrego noża i jędrnych pomidorów, aby pokroić je w bardzo drobną kosteczkę, a nie zmiażdżyć!.
    2. Pomidory i cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z limonki oraz niewielką ilość soli. Kroimy natkę pietruszki i mieszamy wszystko razem. Salsą napełniamy cukinie i na wierzchu układamy kiełbaskę.

Dodatkowe wskazówki

Smacznego!