Barszcz Biały według babci Zosi
Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Przygotowanie

Dodatkowe wskazówki

 

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 30 dkg boczku wędzonego
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka wędzona
  • 2 jaja
  • kiełbasa biała surowa Hańderek
  • 1 litr maślanki
  • koperek
  • sól, pieprz kolorowy

 

Przygotowanie:

Ugotować boczek aby przyrządzić smaczny wywar. Wyciągnąć boczek i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić boczek do wywaru. Połączyć wywar z maślanką. Dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku. Gotować jeszcze z 10-15 minut.

 

Podawać z połówką jajka ugotowanego na twardo oraz ugotowaną i pokrojoną w plasterki kiełbasą. Opcjonalnie można podawać z dużymi, ugotowanymi ale nie pokrojonymi ziemniakami.