Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Takie wieści bardzo lubimy! Nasz produkt “Szynka spod powału z dymnej chaty” został wyróżniony w prestiżowym konkursie Doceń Polskie i uzyskał miano TOP PRODUKT. Członkowie Loży Ekspertów ocenili Szynkę spod powału z dymnej chaty. Maksymalne noty zdobyte we wszystkich kategoriach nie pozostawiają wątpliwości – Szynka spod powału z dymnej chaty to produkt doskonały, zasługujący na najwyższy Laur Programu …
Takie wieści bardzo lubimy! Nasz produkt BIESIADA POLSKA – SZYNKA POLSKA został wyróżniona w prestiżowym konkursie Doceń Polskie i uzyskał miano TOP PRODUKT Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”, którą tworzą specjaliści z branży spożywczej, przyznała schabowi maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Za każdą z tych trzech cech można zdobyć noty …
Mamy świetne wieści! Nasza 𝗦𝗭𝗬𝗡𝗞𝗔 𝗣𝗜𝗘𝗖𝗭𝗢𝗡𝗔 𝗭 𝗗𝗪𝗢𝗥𝗨 otrzymała godło programu „Doceń polskie” (TOP PRODUKT). Podobne wyróżnienie otrzymał również nasz 𝗕𝗘𝗞𝗢𝗡 𝗪Ł𝗢𝗦𝗞𝗜. Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”, którą tworzą specjaliści z branży spożywczej, przyznała schabowi maksymalne noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. Za każdą z tych trzech cech można zdobyć noty w …
Wielkanoc to idealny czas na przygotowanie wyjątkowych potraw. Na stole nie powinno również zabraknąć tradycyjnych i naturalnych wędlin, przygotowywanych na bazie receptur, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. W tym sezonie w szerokiej ofercie marki Hańderek znajdziemy nie tylko szyneczkę wielkanocną idealną do koszyka ale również boczek czy zapiekaną biodrówkę. Nie zabraknie również szerokiego …
Zupa wigilijna to danie, od którego zaczynamy świąteczną kolację. Tradycje jednak różnią się w zależności od regionu czy nawet rodziny – dlatego w polskich domach na wigilijnej kolacji spotkać można zupę grzybową, rybną, żur, a nawet wersje zup na słodko: migdałową oraz zupę z suszu owocowego. Jednak niekwestionowanym królem Wigilii jest barszcz czerwony – najbardziej …
Członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” spotkali się już po raz 43. Podczas audytu, który odbył się w dniu 11 maja br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu ocenili 113 produktów zakwalifikowanych do certyfikacji. O przyznanie godła „Doceń polskie” ubiegało się 43 producentów żywności. Znamy już wyniki atestacji – Zakład Przetwórstwa Mięsnego HAŃDEREK Sp. …
Mięsa od Hańderka wyróżniają się smakiem, który wiernie odwzorowuje tradycję polskiej kuchni. Wielu przywodzi on na myśl tradycyjne wyroby mięsne przygotowywane przez babcie i dziadków. Nowości w ofercie Hańderka to dwie propozycje – szynka zrazowa i szynka z piekarnika. Świetnie wpisują się one w charakter innych dostępnych produktów, zachęcając najwyższą jakością mięsa i tradycyjnym sposobem …
Różnorodność kuchni europejskiej jest naprawdę ogromna – od sytych i tłustych dań mięsnych, tłuczonych ziemniaków z warzywami i serowych zapiekanek, aż do lekkiej diety śródziemnomorskiej, uznawanej za jedną z najzdrowszych na świecie. Jakie potrawy z naszego kontynentu uznawane są za najsmaczniejsze dania mięsne? Choć to mocno subiektywna kwestia, z Włoch, Francji, Hiszpanii i Szwecji łatwo …
Placki ziemniaczane z mięsem pojawiają się wśród przepisów kuchni kresowej w różnych formach i z różnymi dodatkami. Nic dziwnego – na rozwój tej tradycji wpłynęły między innymi kuchnie białoruska czy litewska, w której ziemniaki i mięso to jedne z podstawowych składników wielu dań. Placki ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne, treściwe i proste w przygotowaniu …
Międzynarodowy Dzień Tosta to wyjątkowo smaczne święto. Jak najlepiej je uczcić? Dźwięcznym chrupnięciem smakowitego przysmaku, w którym pomiędzy dwiema kromkami chleba rozpływają się kuszące dodatki. Jak zrobić tosty? Z czym je jeść? Zdradzamy najlepsze przepisy na tosty i podpowiadamy, co zaserwować na śniadanie w dniu tosta! Kiedy jest dzień tosta? Międzynarodowe święto tego chrupiącego przysmaku …