Szynka Chłopa nadziewana pastą z zielonego groszku
– 10-12 plastrów Szynki Chłopa (Hańderek)
– 1 puszka groszku
– 3 łyżki majonezu
– pół pęczka szczypiorku
– 2 ząbki czosnku
– sól, pieprz – do smaku
– 1 łyżeczka soku z cytryny
– sałata, papryka, kwiaty ziół – do dekoracji.
Groszek odsączamy z zalewy, wkładamy razem z innymi produktami do kubka blendera i dokładnie miksujemy. Przekładamy do dekoratora cukierniczego z większym otworem.
Na plastrach szynki lekko smarujemy masę, zwijamy i nakładamy do środka porcje zielonej masy.
Układamy na półmisku, dekorujemy sałatą i papryką oraz kwiatkami ziół (polecam kwiaty hyzopu ;-).
Smacznego!
*Inspiracja zaczerpnięta z http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com