Sancocho

Sancocho

Sancocho – Smaki Karaibów

 

Składniki:
–   2 Å‚yżki oliwy z oliwek
–   5 zÄ…bków czosnku (zmiażdżonego w prasce)
–   ok. 1 kg woÅ‚owiny pokrojonej w 2-3 cm kostki
–   1 cebula drobno pokrojona
–   ½ zielonej papryki drobno pokrojonej
–   5 gaÅ‚Ä…zek kolendry drobno posiekanej
–   1 Å‚yżka soli
–   ½ Å‚yżeczki czarnego mielonego pieprzu
–   ok. 2 litrów wywaru woÅ‚owego
–   1 zielony banan obrany i pokrojony w krążki
–   1 żółty banan obrany i pokrojony w krążki
–   3 Å›rednie sÅ‚odkie ziemniaki pokrojone w niedużą kostkÄ™
–   1 Å›redni maniok pokrojony w niedużą kostkÄ™
–   ½ kabaczka obranego i pokrojonego w kostkÄ™
–   2 kolby kukurydzy oczyszczonej i pokrojonej na 4-6 kawaÅ‚ków każda.

 

Przygotowanie:

W dużym garnku z pokrywką wymieszaj oliwę, czosnek, wołowinę, cebulę i na średnim ogniu podduś aż wołowina będzie brązowa z obu stron a cebula zacznie się karmelizować. Dodaj paprykę, kolendrę, sól, pieprz i ¼ wywaru. Gotuj 20 minut mieszając a następnie dodaj pozostałe warzywa i resztę wywaru. Kontynuuj gotowanie aż mięso i warzywa będą wystarczająco miękkie.

Podawaj w glinianych miseczkach z lekkim winem.

 

Smacznego!

 

 

 

*Przepis pochodzi z http://thenoshery.com

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania