RATATUJ z mięsem

RATATUJ z mięsem

SKŁADNIKI:

·         1 duża cukinia

·         1 papryka  czerwona

·         30 dkg mięsa mielonego

·         1 mała cebula czerwona

·         2 pomidory

·         puszka całych pomidorów

·         75 g startego sera żółtego

·         1 łyżka mąki

·         sól i pieprz

·         zioła prowansalskie

·         olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Warzywa umyj i pokrój kostkę. Podsmaż delikatnie cebulę na oleju. Mięso dopraw solą i pieprzem, podsmaż na oleju, dodaj cebulkę, paprykę z cukinią i smaż jeszcze 5 minut. Pod koniec dodaj pomidory. W międzyczasie przygotowuj sos w następujący sposób:

·         Pomidory przelej do garnka i zagotuj i lekko zagęść mąką (w 1/4 szklance wody), posól, dodaj pieprz i zioła.

·         Sos wlej do mięsa i duś 5 minut pod przykryciem.

·         Całość przelewamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy serem i zapiekamy 20 minut w temperaturze 200*C. Można podawać z świeżą bagietką.

Smacznego!

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania