RAGU z soczewicą

RAGU z soczewicą

Składniki:
–  150 g boczku parzonego Hańderek
–  olej
–  1 duża cebula
–  2 ząbki czosnku
–  500 g mielonego mięsa (wieprzowo-wołowe)
–  1 puszka pomidorów
–  80 ml wina Marsala
–  125 ml bulionu wołowego
–  tarty ser Cheddar
–  100 g brązowej soczewicy
–  sól, pieprz do smaku

 
Sposób przyrządzenia:
Usmaż boczek na odrobinie oleju aż będzie chrupiący ale nie przypalony. Dodaj mięso mielone i smaż aż całość zbrązowieje.

Dodaj pokrojona cebulę, wino, soczewicę, pomidory i zalej bulionem. Całość gotuj około 25 minut (sprawdzając czy składniki są odpowiednio miękkie).

Dopraw przyprawami i podawaj w miseczce posypane startym serem.

Czas przygotowania 0 godzin
Czas gotowania 0 godzin
Gotowe w 0 godzin

Składniki

Sposób przygotowania