Zakład Przetwórstwa Mięsnego
HAŃDEREK Sp. J.
KRS: 0000072199,
REGON: 070408270,
NIP: 547-004-78-46;
Bank Spółdzielczy w Żywcu:
89 8137 0009 0019 6413 2000 0020,
VIII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej.
Wielkanoc to idealny czas na przygotowanie wyjątkowych potraw. Na stole nie powinno również zabraknąć tradycyjnych i naturalnych wędlin, przygotowywanych na bazie receptur, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. W tym sezonie w szerokiej ofercie marki Hańderek znajdziemy nie tylko szyneczkę wielkanocną idealną do koszyka ale również boczek czy zapiekaną biodrówkę. Nie zabraknie również szerokiego wyboru kiełbas a także schabów czy innych mięsnych przysmaków, które doskonale wkomponują się w Twoje świąteczne menu.
Wiele osób, które po raz pierwszy sięgają po wyroby marki Hańderek zastanawia się co sprawia, że mają one tak doskonały smak i aromat. Odpowiedź jest prosta: to wysoka jakość mięs, które pochodzą wyłącznie od sprawdzonych dostawców. Tego rodzaju mięsa są następnie poddawane specjalnej selekcji a także obróbce – z pomocą przypraw, tworzących aromatyczną marynatę. Dzięki temu marka jest w stanie wydobyć pełnię smaku z mięsa i zapewnić swoim Klientom najwyższej jakości smak. To, co niezwykle istotne to fakt, że Hańderek nie używa do produkcji swoich mięs i wędlin wypełniaczy, barwników czy konserwantów. To ogromne ważne w dobie polepszaczy smaków, które znajdują się niemal w każdym produkcie.
Planując wielkanocną ucztę warto zacząć od skompletowania koszyczka a następnie poszerzyć swoje menu na wielkanocne śniadanie i dwudniowe świętowanie. Hańderek przygotował ciekawy zestaw świąteczny w którym znajdziemy wszystkie produkty do koszyczka. Polecamy również uwadze – zwłaszcza gdy mamy dużą rodzinę a koszyczek ograniczone rozmiary – by zaprosić na swój stół szyneczkę wielkanocną o niezwykły aromacie.
To, o czym warto wspomnieć to fakt, że od lat konsumenci chętnie wybierają mięsa wędzone bądź podwędzane. Swój głęboki aromat wędliny te zawdzięczają długiemu procesowi wędzenia w naturalnym dymie olchowo-bukowym. Propozycją, która również cieszy się dużym zainteresowaniem od dawna jest szyneczka z Buczkowic. Ta całkowicie naturalna i przygotowywana szynka zgodnie z tradycyjnymi recepturami przez doświadczonych kucharzy przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom wędlin.
Na uwagę zasługują również szynki surowe podwędzane jak i szyneczki gotowane, które dzięki swoim delikatnym smakom doskonale nadają się zarówno do sałatek, jak i na kanapki. Nie sposób również pominąć szerokiej oferty kiełbas świątecznych od Hańderka. W okresie świątecznym szczególną popularnością cieszy się kiełbasa biała.
Zdecydowanie na pierwszym miejscu jest nasza biodrówka zapiekana. To idealna propozycja na kanapki ale nie tylko! Świetnie sprawdzi się również jako danie samo w sobie, które podamy na stół zaraz po wyjęciu z piekarnika. Świąteczna wersja tego dania wyróżnia się swoją ziołową marynatą, do której wkomponowane zostały także warzywa. Dzięki temu biodrówka pieczona zyskuje bogaty aromat i smak, w którym wyczuć można różne mieszające się nuty.
Świetną propozycją – docenianą przez Klientów jest pieczony boczek, który dzięki odpowiedniej kompozycji przypraw wydobywa z mięsa najlepsze aromaty. Taki boczek możemy przygotować sami w domu korzystając z naszej podpowiedzi co do marynaty. Pomieszajmy pieprz, sól, tymianek, majeranek z olejem a następnie lekko nacięte mięso natrzyjmy naszą mieszanką i pozostawmy mięso na kilka godzin pod przykryciem by nabrało aromatu. Następnie włóżmy boczek do piekarnika i cieszmy się nadchodzącą ucztą.
Na naszym stole doskonale sprawdzi się również schab pieczony. Gęsto utkane mięso i jego soczysty aromat wynikający z odpowiedniego dobrania dodatków sprawia, że smak ten od teraz już zawsze będzie nam kojarzył się z Wielkanocną magią. Pamietajmy jednak, że przygotowując taki schab w domu należy założyć odpowiednio dużo czasu. By schab nabrał aromatu z przypraw konieczne jest by surowy schab pozostawał w marynacie minimum 12 godzin przed włożeniem go do piekarnika.
Poznaliśmy już naprawdę sporo znanych i lubianych wędlin ale na deser została jeszcze szyneczka zapiekana a więc doskonała propozycja zarówno na kanapki jak i bardziej wykwintne propozycje np. w formie eleganckich przystawek. Możemy ją zapiekać w cieście francuskim bądź zaprezentować Gościom na desce wędlin. Jej przygotowanie jest banalnie proste a smak znakomity. Dzięki temu, że szyneczka ta jest zapiekana z jajkami zyskujemy dodatkowo iście Wielkanocny styl. By przygotować ten specjał w domowym zaciszy wystarczy kupić ciasto francuskie i jajka. Na szyneczkę i ciasto wybija się całe jajka, co sprawia, że powstają po upieczeniu estetyczne kanapeczki z widocznym żółtkiem.